Κρούσματα σήμερα 12/4: Ανησυχία για περισσότερα από 3.000 στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Εκτιμήσεις για περισσότερα από 3.000 νέα κρούσματα σήμερα, λόγω των πολλών τεστ που συλλέγει ο ΕΟΔΥ τις τελευταίες ώρες.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες εκτιμήσεις, τα κρούσματα σήμερα, Τρίτη, αναμένεται να φτάσουν εκ νέου τις 3.000, καθώς πρόκειται για την πρώτη μέρα της εβδομάδας κατά την οποία μεγάλος αριθμός τεστ κατευθύνεται προς τον ΕΟΔΥ, η ανακοίνωση του οποίου αναμένεται γύρω στις 6 το απόγευμα, όπως κάθε μέρα.

Νωρίτερα το μεσημέρι, πληροφορίες ανέφεραν πως οι θετικές διαγνώσεις είχαν ξεπεράσει τις 2.500.

Πιθανολογείται, δε, πως όσα εκ των θετικών αποτελεσμάτων των πρώτων self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς επιβεβαιωθούν ως θετικά στον κορονοϊό κατά τον επαναληπτικό έλεγχο που ακολουθεί θα ενσωματωθούν στην αποψιινή επιδημιολογική έκθεση του Οργανισμού. Σημειώνεται πως το βράδυ της Δευτέρας τα οικιακά τεστ είχαν δείξει 613 δυνητικά νοσούντες.

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο 24ωρο τα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ ήταν 1.606. Παράλληλα, ανακοινώθηκε οι διασωληνωμένοι ασθενείς Covid ήταν 781.

Ο τελευταίος αυτός δείκτης βρίσκεται επίσης στο επίκεντρο της αποψινής ανακοίνωσης του ΕΟΔΥ, καθώς οι επιστήμονες λαμβάνουν τις αποφάσεις τους για τα μέτρα με βάση και τις αντοχές του ΕΣΥ.

Και όπως κατήγγειλε προ ολίγου η ΠΟΕΔΗΝ, δεκάδες ασθενείς Covid εξακολουθούν να νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ, σε νοσοκομεία της πρωτεύουσας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ