Κικίλιας: Στην Αττική το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο – Στο 90% η πληρότητα των ΜΕΘ για κορονοϊό

«Καμπανάκι» Κικίλια για την επιδημιολογική εικόνα της Αττικής και έκκληση για «υπομονή» ενόψει παράτασης του lockdown.

Εδώ και 12 μήνες η χώρα μας δοκιμάζεται από μία παγκόσμια κρίση δημόσιας υγείας ανέφερε απόψε ο Βασίλης Κικίλιας, αναφερόμενος στη συμπλήρωση ενός έτους μεθαύριο, 26 Φεβρουαρίου, από την πρώτη καταγραφή κρούσματος κορονοϊού στην Ελλάδα.

Όλο αυτό το διάστημα όλοι μας γίναμε κοινωνοί της προσπάθειας των ανθρώπων της Υγείας, οι οποίοι βρίσκονται κάθε μέρα στη «μάχη», δήλωσε ο Υπουργός Υγείας, ο οποίος σημείωσε πως «η ανθρώπινη ζωή είναι το υπέρτατο αγαθό και η υπεράσπισή της η υπέρτατη ευθύνη».

Τόνισε, δε, πως «ο θανατηφόρος αυτός ιός είναι πάρα πολύ επικίνδυνος με αποτέλεσμα συνάνθρωποι μας να χάνουν τη ζωή τους καθημερινά και άλλοι να δοκιμάζονται» από τη νόσο.

Στη συνέχεια ο κ. Κικίλιας στάθηκε στην εικόνα της Αττικής η οποία έχει το «μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο» στη χώρα, γεγονός που προκαλεί «πίεση στο ΕΣΥ και ρεκόρ εισαγωγών στα εφημερεύοντα νοσοκομεία», στα οποία χθες έγιναν 188 εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό.

Αναφορικά με την κάλυψη των Covid – ΜΕΘ στο λεκανοπέδιο, ο Υπουργός είπε πως αυτή αγγίζει το 90%, καθώς 235 κλίνες από τις 262 είναι κατειλημμένες.

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, στο πλαίσιο της αποψινής ενημέρωσης για την επιδημία, επεσήμανε πως οι εμβολιασμοί στη χώρα μας πλησιάζουν τις 800.000, καθώς και ότι ο ημερήσιος ρυθμός εμβολιασμών έχει φτάσει τις 30.000, ενώ πρόσθεσε πως η «Ελευθερία» αποτελεί επιχείρηση – παράδειγμα.

Τέλος, κάλεσε τους πολίτες να κάνουν «λίγη υπομονή» καθώς ο συνδυασμός των εμβολιασμών και της τήρησης των μέτρων θα οδηγήσει στη μείωση της θνητότητας και των βαρέως νοσούντων, άρα και στην αποσυμπίεση του ΕΣΥ και στην «σταδιακή επαναφορά σε μια κανονική ζωή».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ