Κικίλιας: Ανοίγουν οι εμβολιασμοί για όλους τους ενήλικες ως τις 30 Ιουνίου

Μέχρι τέλος Ιουνίου θα μπορεί να εμβολιαστεί όποιος ενήλικος το επιθυμεί δήλωσε σήμερα ο Βασίλης Κικίλιας.

Τα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα για όλους τους ενήλικες που θέλουν να εμβολιαστούν μέχρι τις 30 Ιουνίου, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ήδη έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό σχεδόν 115.000 πολίτες ηλικίας 30-39, και 22.000 πολίτες ηλικίας 40-44 ετών. Μάλιστα, πάνω από 10.000 της ηλικιακής ομάδας 30-39 ετών έχουν κάνει την πρώτη δόση.

Όπως τόνισε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, είναι σε εξέλιξη και οι τεχνικές συζητήσεις για το πρόγραμμα του εμβολιασμού στο σπίτι. Εξετάζεται να γίνεται ο εμβολιασμός με κάποιο πιο εύκολο εμβόλιο, όπως για παράδειγμα αυτό της Johnson & Johnson, ενώ τόνισε ότι θα φτάσουμε στο σημείο να κάνουμε 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα.

Σχολιάζοντας τη χθεσινή δήλωση του Αλέξη Τσίπρα περί «ξεστοκαρίσματος» του εμβολίου της AstraZeneca, ο υπουργός Υγείας είπε ότι δεν υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας, ούτε γίνονται στη χώρα μας εμβόλια δεύτερης κατηγορίας, χαρακτηρίζοντας ως «ατυχή» τη συγκεκριμένη δήλωση.

Τέλος, για το μπόνους στους υγειονομικούς, ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός θα το ανακοινώσει στον χρόνο που πρέπει.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ