Καπραβέλος: Με εξυπνακισμούς δε χτίζεται εμβολιαστικό τείχος

Με εξυπνακισμούς δε χτίζεται εμβολιαστικό τείχος και δημόσια υγεία, τονίζει ο Ν. Καπραβέλος.

Κατηγορηματικός, όσον αφορά στους εμβολιασμούς και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της επιδημίας του νέου κορονοϊού στην Ελλάδα, εμφανίσθηκε ο Νίκος Καπραβέλος, ο οποίος επεσήμανε πως «με εξυπνακισμούς δε χτίζεται εμβολιαστικό τείχος και δημόσια υγεία».

Μιλώντας στον ρ/σ Realfm και τους Νίκο Μπογιόπουλο και Μανώλη Κοττάκη, ο διευθυντής της Β΄ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» υπογράμμισε πως «δεν μπορεί να αντικατασταθεί ο ρόλος του συστήματος υγείας, των γιατρών του, από SMS – με εντολές προς του πολίτες σχετικά με το τι πρέπει να κάνουν οι ίδιοι».

«Πρέπει να ενισχυθεί ο ρόλος του συστήματος υγείας, να αποφασίζουν οι γιατροί τι θα κάνει ο πολίτης: πιο εμβόλιο και γιατί, να υπάρχει ελεύθερη επιλογή του εμβολίου, να πηγαίνει ο γιατρός να βλέπει τον πολίτη και όχι ο πολίτης την γιατρό, να γίνουν προσλήψεις, να στελεχωθεί στο σύστημα υγείας», προσέθεσε ο Νίκος Καπραβέλος.

«Διότι προβλέπω πως ο ιός θα μας ταλαιπωρεί για άλλα 2 ή 3 χρόνια. Ο ιός τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα, κι εμείς προχωρούμε με βήματα χελώνας και με εξυπνακισμούς όπως ”εάν εμβολιασθείτε, θα έχετε εκείνο ή το άλλο το προνόμιο”, λες και το ζήτημα είναι εάν ο εμβολιασμένος θα πάει στο θέατρο ή στην ταβέρνα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καπραβέλος.

«Το ζήτημα είναι να πεισθεί ο κόσμος πως για να τελειώνουμε με αυτήν τη μάστιγα και να κερδίσουμε την ελευθερία μας, πρέπει να εμπιστευθεί το σύστημα υγείας, να εμπιστευθεί τους γιατρούς, να μιλήσει μαζί τους, να κάνει το εμβόλιο, προκειμένου να αποκτήσουμε υψηλό τείχος προστασίας και να είναι διαχειρίσιμο το τέταρτο κύμα του νέου κορονοϊού», συμπλήρωσε ο Νίκος Καπραβέλος.

«Τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης πρέπει να υπάρχουν, επειδή η μετάλλαξή του έχει αγριέψει. Μεταδίδεται πιο εύκολα. Εάν δεν βρει μπροστά του τείχος προστασίας, το σύστημα υγείας όχι απλά θα καταρρεύσει, αίμα και άμμος θα γίνει», προειδοποίησε ο κ. Καπραβέλος.

Θα μπορούσαν να είχαν σωθεί πάρα πολλοί άνθρωποι στη χώρα μας. Πάρα πολλοί στην Ελλάδα θα μπορούσαν να μην είχαν πεθάνει εξαιτίας του νέου κορονοϊού κατά το τρίτο κύμα, κατέληξε ο διευθυντής της Β΄ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ