Γώγος για νέα μέτρα: «Δύσκολο να λήξει η κατάσταση μέχρι Καθαρά Δευτέρα»

Δύσκολα θα έχει αλλάξει κάτι με τα μέτρα ως την Καθαρά Δευτέρα, προέβλεψε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος.    

Τα μέτρα που ελήφθησαν για την καταπολέμηση της πανδημίας θα διαρκέσουν περισσότερο απ’ ό,τι έχει ανακοινωνθεί. Αυτήν την εκτίμηση εξέφρασε ο Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.  

«Είναι δύσκολο να έχει λήξει η κατάσταση μέχρι την Καθαρά Δευτέρα», προσέθεσε ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών. 

Σύμφωνα με τον καθηγητή, εκ των μελών της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, τα νέα περιοριστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες (3/3) από την κυβέρνηση ως ύστατη προσπάθεια καταπολέμησης των άσκοπων μετακινήσεων των πολιτών, έχουν στόχο το να ξεπεραστεί το πρόβλημα της κινητικότητας και να ελαττωθεί η μεταφορά του πληθυσμού από την μία περιοχή στην άλλη.

Η μείωση της διασποράς είναι υψίστης σημασίας αυτή τη στιγμή, καθώς τα νοσοκομεία βρίσκονται στα όριά τους, υπογράμμισε ο κ. Γώγος.  

Για το εμβόλιο της AstraZeneca, επεσήμανε πως, επειδή υπάρχει εκτεταμένη ανάγκη εμβολιασμού του πληθυσμού, θα χορηγηθεί σε περισσότερα άτομα και περισσότερες ηλικιακές ομάδες.

Όσον αφορά στους στους σεισμόπληκτους της Ελασσόνας, τόνισε πως προτεραιότητα έχει η ασφάλειά τους και πως θα υποστηριχτούν πλήρως από την Πολιτεία. Ήδη, η Πολιτική Προστασία έχει εξουσιοδοτηθεί για να διαχειριστεί πλήρως την κατάσταση, δήλωσε. 

Σχετικά με τα μέτρα, είπε πως θα διαρκέσουν περισσότερο από τη χρονική διάρκεια που έχει οριστεί, καθώς, όπως υποστήριξε, «είναι δύσκολο να έχει λήξει η κατάσταση μέχρι την Καθαρά Δευτέρα».

Ερωτηθείς για την κατάσταση στα νοσοκομεία, απάντησε πως γίνεται τεράστια προσπάθεια για να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο τρόπο και πως η αλληλεγγύη είναι αναγκαία αυτή την εποχή.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ