Γκίκας Μαγιορκίνης: Ο ρόλος της τρίτης δόσης του εμβολίου και η μετάλλαξη «Ο»

Νέα δεδομένα για το εμβόλιο, την τρίτη δόση και την μετάλλαξη «Ο» παραθέτει ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Νέα δεδομένα που δείχνουν την ανάγκη εμβιολιασμού και με την τρίτη ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού δημοσιεύει ο Γκίκας Μαγιορκίνης εκφράζοντας την αισιοδοξία του πως το εμβόλιο θα λειτουργήσει ικανοποιητικά και έναντι της νέας μετάλλαξης «Ο».

«Παραθέτω μία από τις μελέτες που δείχνουν ότι οι ενισχυτικές δόσεις δημιουργούν διασταυρούμενη ανοσία σε στελέχη πολύ διαφορετικά, ακόμα και στον πολύ απομακρυσμένο SARS-CoV-1.

Με βάση αυτά τα στοιχεία έχω συγκρατημένη αισιοδοξία ότι οι ενισχυτικές δόσεις θα λειτουργήσουν ικανοποιητικά στην έλευση του νέου στελέχους omicron.

Άσχετα με τις σοφιστείες που ακούμε η επιδημία παραμένει (και θα παραμείνει) κυρίως πρόβλημα όσων δεν έχουν εμβολιασθεί στην λογική ότι έχουν 20-30 φορές υψηλότερο κίνδυνο για σοβαρή νόσο και θάνατο.

Συνεπώς, η καλύτερη στρατηγική που έχουμε σε αυτήν την φάση είναι να επισπεύσουμε τον εμβολιασμό της ενισχυτικής δόσης σύμφωνα με τις οδηγίες της επιτροπής. Παρακαλώ, σε όσους έχει ανοίξει η πλατφόρμα να κλείσουν ραντεβού άμεσα» σημειώνει ο κ.Μαγιορκίνης.

https://www.facebook.com/gkikas.magiorkinis/posts/10158149880541856

Στη συνέχεια παρέθεσε την πρώτη προκαταρκτική πρόβλεψη για την εξουδετερωτική ικανότητα μετά από 2 εμβόλια mRNA χρησιμοποιώντας το γράφημα του άρθρου στο Science.

«Με βάση το προφίλ του ιού περιμένουμε να βρίσκεται ανάμεσα στο Beta (το παλιό Νοτιο-αφρικάνικο) και στον SARS-CoV-1. Με την ενισχυτική (τρίτη) δόση αναμένουμε να έχουμε αρκετά καλύτερο εξουδετερωτικό προφίλ» έγραψε.

https://www.facebook.com/gkikas.magiorkinis/posts/10158149909301856

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ