«Φρένο» στα χειρουργεία: 2.400 ασθενείς σε αναμονή μόνο στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας

Η παθολόγος του Γ. Κρατικού Νίκαιας, Μαίρη Αγρογιάννη, περιγράφει την κατάσταση στα νοσοκομεία που έχουν γίνει σχεδόν αποκλειστικά για covid με τους ασθενείς άλλων παθήσεων να περιμένουν την σειρά τους η οποία είναι άγνωστο πότε θα έρθει.

Την οριακή κατάσταση των νοσοκομείων με ασθενείς να βρίσκονται σε αναμονή προκειμένου να χειρουργηθούν περιέγραψε μιλώντας στο Open το πρωί του Σαββάτου η παθολόγος του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, Μαίρη Αγρογιάννη.

«Είμαστε ακριβώς στην ίδια κατάσταση όπως ήμασταν στο δεύτερο και στο τρίτο από άποψη αντιμετώπισης, από άποψη στελέχωσης των νοσοκομείων, από άποψη των δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε» αναφέρει αρχικά χαρακτηρίζοντας το τέταρτο κύμα «χειρότερο» και πιο «θανατηφόρο».

Μάλιστα, σημείωσε το ΕΣΥ έχει γίνει μονοθεματικό με αποτέλεσμα ασθενείς με άλλες παθήσεις που μπορεί να έχουν ακόμη και προγραμματισμένα χειρουργεία να μένουν στο…περίμενε.

Όπως είπε η κ. Αγρογιάννη στο ΚΑΤ περιμένουν να χειρουργηθούν για διάφορες παθήσεις 16.000 ασθενείς ενώ στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας 2.400 με τα στοιχεία αυτά να σημειώνει ότι είναι επίσημα και αναρτημένα στους ιστοτόπους των νοσοκομείων.

Τα επείγοντα χειρουργεία προφανώς και γίνονται και αλίμονο να μη γίνονταν. Αυτά που έρχονται, τα βαριά τροχαία, οι πολυτραυματίες ή οτιδήποτε είναι άμεσα απειλητικό για τη ζωή. Από εκεί και πέρα ακόμα και ένα τακτικό χειρουργείο αν δεν γίνει όταν πρέπει σε 2-3 μήνες μπορεί να γίνει επείγον και έκτακτο», συμπλήρωσε η ίδια.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ