Φάουτσι για τρίτη δόση εμβολίου: Συνιστούμε να συνεχίσετε με το ίδιο

«Μπορείτε τώρα να αναμίξετε και να ταιριάξετε το ένα με το άλλο εμβόλιο, αλλά γενικά είναι απλώς λογικό να συνεχίσετε όπως στο αρχικό σχήμα», δήλωσε ο κορυφαίος σύμβουλος του Λευκού Οίκου σχετικά με την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Οι Αμερικανοί μπορούν να επιλέξουν διαφορετικό εμβόλιο για την τρίτη (αναμνηστική) δόση κατά του κορονοϊού, ωστόσο ο επικεφαλής της Ειδικής Ομάδας Κορωνοϊού του Λευκού Οίκου, δρ Άνθονι Φάουτσι, συστήνει στους πολίτες να συνεχίσουν με το ίδιο εμβόλιο, εάν αυτό είναι διαθέσιμο.

«Γενικά συνιστάται να κάνετε την αναμνηστική δόση με το εμβόλιο του αρχικού σχήματος που κάνατε πρώτα. Αλλά για τον έναν ή τον άλλο λόγο –και μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές συνθήκες για κάθε άνθρωπο, διαθεσιμότητα ή απλώς διαφορετικές προσωπικές επιλογές– μπορείτε, όπως λέμε, να αναμίξετε και να ταιριάξετε (mix and match) διαφορετικά εμβόλια», εξήγησε ο Φάουτσι σε συνέντευξή του στο CNN.

Τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) συνέστησαν χθες Πέμπτη αναμνηστικές δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19 για τα εμβόλια της Moderna και της Johnson, και είπαν πως οι Αμερικανοί μπορούν να επιλέξουν ένα διαφορετικό εμβόλιο από εκείνο που έκαναν αρχικά, για την αναμνηστική δόση.

Οι δηλώσεις του Φάουτσι έρχονται σε αντίθεση με τις συστάσεις των CDC και του Αμερικανικού Οργανισμού Φαρμάκων (FDA), που ανέφερε αυτή την εβδομάδα ότι οι Αμερικανοί μπορούν να κάνουν αναμνηστικές δόσεις εμβολίων αλλά δεν διευκρίνισε ποιοι συνδυασμοί θα ήταν οι καλύτεροι.

(Πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ