Επίταξη γιατρών ανακοινώνει ο Κικίλιας – Μόλις 46 οι εθελοντές γιατροί

Ο Βασίλης Κικίλιας αναμένεται να ανακοινώσει την επίταξη γιατρών, καθώς δεν έχει συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός εθελοντικής συμμετοχής για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Προς επίταξη ιδιωτών γιατρών στην Αττική προσανατολίζεται αύριο η ηγεσία του υπουργείου Υγείας καθώς μέχρι σήμερα το μεσημέρι «ναι» είχαν πει μόλις 46 εθελοντές.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει δημιουργήσει από την περασμένη εβδομάδα ειδική πλατφόρμα στην οποία μπορούν να δηλώνουν εθελοντικά οι γιατροί -μέλη του την πρόθεσή τους να βοηθήσουν στο ΕΣΥ. Αρκεί να έχουν ειδικότητα πρώτης γραμμής όπως είναι οι πνευμονολόγοι, οι αναισθησιολόγοι και οι παθολόγοι.

Ο υπουργός Υγείας την περασμένη Τετάρτη είχε αναφέρει στην καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων ότι αναζητούνται 200 τέτοιοι γιατροί. Και για να τους ευαισθητοποιήσει, είχε κάνει κοινή έκκληση με τον πρόεδρο του ΙΣΑ, Γιώργο Πατούλη την περασμένη εβδομάδα.

Παρότι ωστόσο ανταποκρίθηκαν αρκετοί, δεν είναι όσοι χρειάζονται αυτήν την στιγμή στα νοσοκομεία όπου δοκιμάζονται αντοχές ανθρώπων και συστημάτων. Και έτσι θα πρέπει να το θεωρούμε από πολύ πιθανό ως …σίγουρο ότι σήμερα το απόγευμα θα υπάρξει επίταξη ιδιωτών γιατρών.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ