Εμβόλιο Johnson & Johnson: Πότε αναμένεται στην Ελλάδα, πότε ξεκινά ο εμβολιασμός

Η Ελλάδα αναμένεται να λάβει ένα εκατ. δόσεις με το εμβόλιο της Johnson & Johnson, ενώ αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την έναρξη των εμβολιασμών.

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson πρόκειται να έρθει σύντομα στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας ανέφερε από την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, πως η «εταιρεία διαβεβαιωσε και εμάς και την ΕΕ ότι θα τηρήσει τις παραδόσεις του δεύτερου τριμήνο.Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν στα μέσα με τέλος Απριλίου και θα λάβουμε 1 εκατ. 200 χιλιάδες δόσεις και η μεγάλη διαφορά είναι προς πρόκειται για μια δόση αλλά και εδώ υπάρχουν κάποιες τεχνικές δυσκολίες γιατί από ένα φιαλίδιο θα έχουμε 5 δόσεις».

«Σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής 30.000, ενώ συνολικά έχουμε ξεπεράσει τους 1.120.000 εμβολιασμούς», ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19. Περίπου 747.000 πολίτες έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «στις ηλικίες 85 και άνω έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό 212.000, πολίτες, ποσοστό 57%, στις ηλικίες 80-84 έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού 230.000, ποσοστό 58%, στους 75-79, έχει εμβολιαστεί ή έχει κλείσει ραντεβού το 68%».

«Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα παραλαβής των εμβολίων είπε ότι έως τον Απρίλιο η Pfizer θα έχει παραδώσει 1,71 εκατ. δόσεις. Εντός Μαρτίου θα ανοίξει και η πλατφόρμα για την πρώτη κατηγορία ευπαθών ομάδων για εμβολιασμό και όπως είπε μετά τις εξελίξεις με το εμβόλιο της AstraZeneca το σύστημα θα ενοποιηθεί και η συντριπτική πλειοψηφία θα έχει μέχρι τέλη Απριλίου-αρχές Μαΐου εμβολιαστεί, καθώς παρατηρείται και αύξηση της συμμετοχής», κατέληξε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ