Εμβόλιο AstraZeneca: Σχεδόν μηδενική η πιθανότητα θρόμβωσης μετά τη 2η δόση

Νέα έρευνα δείχνει απειροελάχιστες πιθανότητες θρόμβωσης μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου της AstraZeneca.

Τα ποσοστά εμφάνισης θρομβώσεων μετά το εμβόλιο της AstraZeneca καταγράφει νέα έρευνα που χρηματοδότησε η ίδια η εταιρία η οποία δημοσιεύτηκε στο εγκυρότατο Lancet.

Σύμφωνα με τα ευρήματα αυτής, η δεύτερη δόση έχει ακόμη μικρότερο ποσοστό εμφάνισης θρομβώσεων και συγκεκριμένα πρόκειται για 2,3 περιπτώσεις ανά εκατομμύριο, ή 0,00023%. Το ποσοστό αυτό είναι αντίστοιχο εκείνου όσων δεν έχουν λάβει το εμβόλιο, δηλαδή το γενικό ποσοστό στον πληθυσμό.

Μετά την πρώτη δόση, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, η αναλογία εμφάνισης θρομβώσεων στο αίμα μετά την πρώτη δόση του εμβολίου αυτού ήταν 8,1 ανά εκατομμύριο, ή 0,00081%.

Οι επιστήμονες κατέγραψαν περιπτώσεις 14 μέρες μετά τον εμβολιασμό με την πρώτη και τη δεύτερη δόση του εμβολίου από τις 30 Απριλίου και μετά.

«Αν δεν καταγραφούν θρομβώσεις μετά την πρώτη δόση, τα αποτελέσματα αυτά υποστηρίζουν τη χορήγηση και των δύο δόσεων του Vaxzevria» δήλωσε σχετικά ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της AstraZeneca, Μενέλαος Πάγκαλος.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ