Εμβολιασμός: Τι γίνεται με μεταμοσχευμένους και ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς

«Για την ομάδα αυτών των ατόμων αναμένονται οδηγίες, νέες συστάσεις» ως προς τον εμβολιασμό τους, σύμφωνα με την κ. Θεοδωρίδου.

Στην προστασία των ανοσοκατεσταλμένων ατόμων καθώς και σε όσους έχουν μεταμοσχευθεί μέσω του εμβολιασμού κατά της Covid-19 αναφέρθηκε τη Δευτέρα, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κ. Μαρία Θεοδωρίδου.

«Ένα θέμα που απασχολεί και αναμένονται συστάσεις, καινούργιες οδηγίες, είναι η προστασία των ανοσοκατεσταλμένων και των ατόμων που έχουν μεταμοσχευθεί. Υπάρχει πρόσθετη μελέτη με σημαντικό αριθμό, είναι 396 μεταμοσχευμένοι με μεταμοσχεύσεις συμπαγών οργάνων.

Ο έλεγχος, λοιπόν, της ανταπόκρισης στα εμβόλια αυτών των ατόμων, δείχνει ότι είναι μειονεκτικός, δεδομένου ότι με το σχήμα των δύο δόσεων εμβολίου, το 46% έχουν ικανοποιητική προστασία».

Τι σημαίνει αυτό; Σύμφωνα με την καθηγήτρια, τα ευρήματα αυτά μας λένε πως «και η ευθύνη των ατόμων που είναι γύρω τους είναι αυξημένη για την προστασία τους και όλων εμάς, ως κοινωνία, που πρέπει να προστατεύουμε τα ευάλωτα άτομα».

Τόνισε, τέλος, πως «για την ομάδα αυτών των ατόμων αναμένονται οδηγίες, νέες συστάσεις, μήπως δηλαδή χρειάζεται μία συμπληρωματική δόση».

Ολόκληρη η συνέντευξη Τύπου από το Υπ. Υγείας τη Δευτέρα:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ