Εμβόλια mRNA: Προκαλούν βλάβη στη καρδιά; Τα σπάνια αλλά ύποπτα συμπτώματα

Πόσο επικίνδυνα είναι τα εμβόλια mRNA με τα οποία διεξάγονται οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού; Τα συμπτώματα, οι σπάνιες παρενέργειες και οι περιπτώσεις που ο γιατρός πρέπει να βγάλει κίτρινη κάρτα.

Τα εμβόλια mRNA χρησιμοποιούνται για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού και μπορεί το «τσίμπημα» να είναι η λύση στη πανδημία σύμφωνα με τους ειδικούς, όμως ορισμένοι πολίτες αρνούνται να εμβολιαστούν, καθώς φοβούνται τους κινδύνους που μπορεί να υπάρχουν.

Το υπουργείο Παιδείας σε μία προσπάθεια να καθησυχάσει τους πολίτες, ιδιαίτερα τους γονείς των παιδιών -καθώς πλέον εμβολιάζονται και οι μικρές ηλικίες-, συγκέντρωσε δεδομένα για τις παρενέργειες και τα ύποπτα συμπτώματα που δημιουργούν τα εμβόλια mRNA.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέρχονται από μελέτες σε όλο τον κόσμο, το εμβόλιο mRNA μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις (18:1.000.000) έχει συσχετιστεί με φλεγμονή του μυοκαρδίου ή του περικαρδίου.

Συγκεκριμένα, οι εκδηλώσεις αυτές συνήθως αφορούν νέους άρρενες ηλικίας 12 έως 29 ετών και εμφανίζονται λίγες ημέρες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, η νόσος αυτοπεριορίζεται.

Χαρακτηριστικά, τα συμπτώματα είναι τα εξής:

Πόνος στο στήθος

Δυσκολία στην αναπνοή

Αίσθημα παλμών

Μάλιστα, στη σπάνια αυτή περίπτωση, δηλαδή το αίσθημα παλμών, χρειάζεται επικοινωνία με γιατρό και συμπλήρωση της κίτρινης κάρτας.

Παρόλα αυτά, το υπουργείο Παιδείας, υπογραμμίζει σύμφωνα με τους ειδικούς, ότι ο κορονοϊός προκαλεί τουλάχιστον εξαπλάσιο αριθμό περιπτώσεων μυοκαρδίτιδας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ