Χάος με τις αναστολές: Ασθενείς πληρώνουν ιδιώτες γιατρούς να πάνε στο νοσοκομείο Άμφισσας

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγράφει νέα περιστατικά που δείχνουν το μπάχαλο που επικρατεί στα νοσοκομεία εξαιτίας των αναστολών γιατρών που δεν έχουν εμβολιαστεί. Τι συμβαίνει στο νοσοκομείο Άμφισσας.

Δύο από τους τέσσερις αναισθησιολόγους και ένας εκ των δύο καρδιολόγων του νοσοκομείου Άμφισσας βγήκαν σε αναστολή επειδή δεν έκαναν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Ο Μιχάλης Γιαννάκος της ΠΟΕΔΗΝ τονίζει ότι κινδυνεύουν έκτακτα περιστατικά και καταγγέλλει ότι «ασθενείς πληρώνουν από την τσέπη τους ιδιώτες γιατρούς που έρχονται να τους δουν στο νοσοκομείο».

Το νοσοκομείο της Άμφισσας έχει μείνει ακάλυπτο, σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, επί 10 ημέρες τον Σεπτέμβριο, παρότι εφημερεύει, ενώ επισημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει διασωλήνωση.

Συγκεκριμένα, αναφέρει τα εξής περιστατικά:

  • Νεόνυμφοι από Ισπανία έκαναν ταξίδι του μέλιτος στη περιοχή. Έσπασε το πόδι του ο άνδρας διεκομίσθη στο νοσοκομείο. Για να χειρουργηθεί χρειάζονταν καρδιολογική εξέταση. Δεν υπήρχε στο νοσοκομείο. Φώναξαν ιδιώτη που πλήρωσε ο ασθενής.
  • Διακομίσθηκαν τρεις ασθενείς έκτακτα περιστατικά με έμφραγμα. Δεν υπήρχε καρδιολόγος στο νοσοκομείο. Φώναξαν ιδιώτη. Επικίνδυνο λόγω καθυστέρησης. Τον ιδιώτη πλήρωσαν οι ασθενείς.

Τέλος, ο κ. Γιαννάκος καταγράφει την περίπτωση μιας ασθενούς 45 ετών που μεταφέρθηκε την Παρασκευή 10/9 με επιληπτικές κρίσεις. «Η ατυχία προσωποποιημένη πάνω της» σχολιάζει, καθώς:

  • Δεν υπήρχε αναισθησιολόγος λόγω αναστολών.
  • Δεν υπήρχε καρδιολόγος λόγω αναστολών.
  • Δεν υπήρχε παθολόγος επειδή υπηρετούν μόνο δύο.
  • Δεν υπήρχε ακτινολόγος επειδή υπηρετούν μόνο δύο.

Τελικά, η γυναίκα διακομίσθηκε στο νοσοκομείο στο Ρίο.

«Αυτό δεν είναι επιχειρησιακό σχέδιο λειτουργίας των νοσοκομείων, αλλά πλήρης απιδιοργάνωση» καταλήγει ο ίδιος.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ