Αντιδράσεις αντιεμβολιαστών και μια κοινωνία σε κόπωση

Σε διάφορες φάσεις της ιστορίας της Ανθρωπότητας συμβαίνει ένα περιστατικό που μειώνει τον πληθυσμό. Τους πιο αδύναμους; Τους πιο μεγάλους; Τους πιο αναποφάσιστους; Πάντως όπως όλα δείχνουν, ζούμε μια τέτοια συγκυρία και κάποιοι έβαλαν εαυτούς στην θέση του θύματος.

Ομπρέλα προστασία άνοιξε πάνω από την εκπαιδευτική κοινότητα η κυβέρνηση με σκοπό να μην «σέρνονται» στο αυτόφωρο καθηγητές κάθε φορά που ένας γονιός -εκπρόσωπος του αντιεμβολιαστικού λόμπι, τον μηνύσει επειδή πράττει τα αυτονόητα…

Και κάτι μάς λέει ότι αντίστοιχες «ομπρέλες» θα χρειαστεί να ανοίξει και σε γιατρούς- νοσηλευτές και σε ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης και σε οδηγούς μέσων μεταφοράς και σε κάθε πολίτη που θα γίνει θύμα ψεκασμένων αντιλήψεων το επόμενο διάστημα.

Αίφνης δεν είναι τίποτα αστείο και κανείς δεν γελάει… Ούτε οι απόψεις για την επερχόμενη Αποκάλυψη, ούτε τα 5G στα εμβόλια μάς διασκεδάζουν. Αίφνης οι κοινωνίες του κόσμου διαπιστώνουν ότι κυκλοφορούν ανάμεσά μας και είναι πολλοί! Ζητούν εκταφή σωρών για να εξετάσουν αν όντως υπήρξαν θύματα COVID-19, ζητούν να μην τους διασωληνώνουν αν νοσήσουν σοβαρά, να μην τους βάζουν αίμα, να μην τους κάνουν τεστ με επίχρισμα από τη μύτη… Κι αντί να ηρεμεί το «κίνημά» τους, δείχνει να αναπτύσσεται σε πλήθος ή να αγριεύει σε εκδηλώσεις.

Μέσα σε όλη αυτήν την δυστοπική κατάσταση που ζούμε, οι ειδήσεις για γιατρούς και νοσηλευτές που παρανομούν ζητώντας ή δίνοντας πλαστά πιστοποιητικά νόσησης και εμβολιασμού, απογοητεύει. Το ίδιο και οι μαρτυρίες για παιδιάτρους που δεν είναι μεν αντιεμβολιαστές αλλά συστήνουν «άστο καλύτερα. Μην το κάνεις στο παιδί ακόμα». Κι αυτό την ώρα που έχουμε ήδη στη μικρή Ελλάδα 3 παιδιά νεκρά από κορονοϊό. Την ώρα που έκλεισε ήδη το πρώτο σχολικό τμήμα με παραπάνω από τους μισούς μαθητές θετικούς…

Την ώρα που οι νέες μεταλλάξεις φαντάζουν σαν Δαμόκλειος Σπάθη πάνω από τα κεφάλια μας.

Στην επικοινωνία της, η κυβέρνηση ομιλεί για εντεινόμενες προσπάθειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης ώστε να πειστούν όσοι διστάζουν να εμβολιαστούν. Στην πραγματικότητα είναι όμως κοινό μυστικό ότι όσοι άνω των 50 δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι σήμερα, είναι σαφές ότι δεν πρόκειται να πειστούν… Ελπίδα μας είναι οι νέοι και τα παιδιά. Να προστατευθούν τουλάχιστον αυτά από τη σοβαρή νόσηση.

Διότι όπως λέγεται μεταξύ των ιατρικών κύκλων που τελούν πια σε κόπωση και απελπισία με όσους επιμένουν στην αντιεμβολιαστική πρακτική, «υπάρχει και η φυσική επιλογή. Σε διάφορες φάσεις της ιστορίας της Ανθρωπότητας συμβαίνει ένα περιστατικό που μειώνει τον πληθυσμό. Τους πιο αδύναμους; Τους πιο μεγάλους; Τους πιο αναποφάσιστους; Πάντως όπως όλα δείχνουν, ζούμε μια τέτοια συγκυρία και κάποιοι έβαλαν εαυτούς στην θέση του θύματος. Δεν μπορούμε να τους εμβολιάσουμε ή να τους θεραπεύσουμε με το ζόρι».

Όπως σημείωσε και ο γενικός γραμματέας ΠΦΥ, Μάριος Θεμιστοκλέους απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου την περασμένη εβδομάδα, «επάρκεια εμβολίων υπάρχει όπως και εμβολιαστικά κέντρα και κινητές ομάδες για να το κάνει όποιος θέλει. Πήγαμε σε εκκλησίες, πήγαμε σε ομάδες, βγήκαμε στο δρόμο, κάναμε και συνεχίζουμε εκστρατείες ενημέρωσης, κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν γνώριζε».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ