Τζορτζ Φλόιντ: Συνελήφθη ο αστυνομικός που τον σκότωσε

Στη σύλληψη του Ντέρεκ Τσόβιν, του αστυνομικού της Μινεάπολις, ο οποίος ενεπλάκη στη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, προχώρησαν οι αρχές την Παρασκευή (29/05). Πρόκειται για τον αξιωματικό, ο οποίος στο επίμαχο βίντεο, φαίνεται να κρατάει κάτω με το γόνατό του τον άτυχο Αφροαμερικανό.

Ο Τσόβιν ήταν μεταξύ των τεσσάρων αστυνομικών που συμμετείχαν στη βίαιη σύλληψη του Φλόιντ και στην δολοφονία του την προηγούμενη Δευτέρα, που προκάλεσε ξεσηκωμό στη μεγαλύτερη πόλη της Μινεσότα. Ο άτυχος 46χρονος άνδρας είχε συλληφθεί με την υποψία ότι επιχείρησε να χρησιμοποιήσει πλαστό έγγραφο. Το περιστατικό απαθανατίστηκε από διερχόμενους και στο βίντεο φαίνεται ο Τσόβιν να είναι γονατισμένος στο λαιμό του Φλόιντ για περισσότερο από 7 λεπτά, με τον τελευταίο να φωνάζει ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει.

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό αν του έχουν αποδοθεί κατηγορίες. Να σημειωθεί ότι μετά την τροπή που πήρε η υπόθεση, εκδιώχθηκε από το Σώμα.

Μετά τον θάνατο του Φλόιντ, αρκετοί τοπικοί και εθνική φορείς έκαναν έκκληση για σύλληψη του Τσόβιν ενώ σε εξέλιξη είναι έρευνα από το υπουργείο Δικαιοσύνης και το FBΙ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ