Trilith: Η πόλη που χτίζει το Χόλιγουντ σε εγκαταστάσεις στούντιο -Με δικό της σχολείο και εμπορικό κέντρο [εικόνες]

Λένε πως η Τέχνη αντιγράφει τη ζωή ή και το αντίθετο. Στην προκειμένη περίπτωση, μια εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών στην Τζόρτζια των ΗΠΑ, φαίνεται ότι επηρεάστηκε από τη διάσημη ταινία «The Truman Show» και δημιούργησε μια νέα πόλη 235 στρεμμάτων για τους εργαζόμενους της.

Η πόλη αυτή έχει το δικό της σχολείο, το δικό της εμπορικό κέντρο και γυμναστήριο, καθώς και σπίτια για 5.000 άτομα, τα οποία θα ζουν εκεί όπου εργάζονται. Ο λόγος για την πόλη Trilith, η οποία βρίσκεται λίγο έξω από την Ατλάντα, και λέγεται ότι είναι εμπνευσμένη από την περιοχή Seaside στη Φλόριντα, μια κοινότητα όπου πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα για την ταινία «The Truman Show».

Στην πόλη Trilith δε λείπει τίποτα υπάρχει και θέρετρο με πισίνα
Στην πόλη Trilith δε λείπει τίποτα: υπάρχει και θέρετρο με πισίνα

Η πόλη βρίσκεται μέσα σε ένα συγκρότημα στούντιο έκτασης 900 στρεμμάτων, το οποίο είχε ήδη φιλοξενήσει ταινίες μεγάλου προϋπολογισμού, όπως το «The Avengers: Endgame», το «Ant-Man», καθώς και την τηλεοπτική σειρά «The Walking Dead».

Και τώρα υπάρχουν σχέδια για να ζήσουν εκεί 5.000 άνθρωποι – 500 άτομα ζουν ήδη εκεί – με 1.400 σπίτια, διαμερίσματα και οικιστικές μονάδες. Το πρώτο εστιατόριο της πόλης άνοιξε πριν από λίγο καιρό, ενώ υπάρχουν σχέδια να ανοίξουν 11 ακόμη.

Το πρώτο εστιατόριο που άνοιξε στην πόλη

Η Τζόρτζια έχει γίνει γνωστή ως το «Χόλιγουντ του Νότου» λόγω της έκπτωσης φόρου 30% για την παραγωγή ταινιών και προγραμμάτων της τηλεόρασης – και έχει μεγαλώσει αυτή τη φήμη σε μια βιομηχανία 9,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το περιοδικό Atlanta.

Ο Ρομπ Πάρκερ, πρόεδρος της Trilith Development, LLC, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που δημιουργούμε ένα θεαματικό χώρο συγκέντρωσης, όπου οι επαγγελματίες των δημιουργικών βιομηχανιών – και όποιος εκτιμά την αφήγηση και την καινοτομία – θα αισθάνεται ότι εμπνέεται και θα νιώθει σαν στο σπίτι του».

Μιλώντας στο περιοδικό Fast Company για το έργο, είπε: «Αρχικά η ιδέα ήταν να κάνουμε μια πόλη, στην οποία θα έμεναν οι άνθρωποι που θα δούλευαν εδώ, γιατί κάπου πρέπει να ζήσουν, και θέλαμε να το κάνουμε βολικό. Και αυτό μεγάλωσε… Εάν επρόκειτο να χτίσετε μια πόλη από το μηδέν, εσείς τι θα κάνατε;».

σπίτια στην πόλη Trilith
Στην πόλη μένουν ήδη 500 άτομα

Η βρετανική εταιρεία Pinewood είχε ανοίξει την εγκατάσταση παραγωγής το 2014. Το στούντιο χρηματοδοτήθηκε από μια κοινοπραξία μεταξύ της Pinewood και του River’s Rock. Τον Αύγουστο του περασμένου έτους, οι τοπικοί επενδυτές ξεκίνησαν τη διαδικασία εξαγοράς της βρετανικής εταιρείας, με την ελπίδα να μετατρέψουν τον χώρο σε κάτι πολύ περισσότερο από απλά ένα στούντιο παραγωγής.

«Δημιουργούμε ταινίες σε αυτό το καταπληκτικό στούντιο της Ατλάντα από την ημέρα που άνοιξε το 2014», δήλωσε ο Ντέβιντ Γκραντ, αντιπρόεδρος της Physical Production των Marvel Studios. «Ανυπομονούμε να παράγουμε μεγαλύτερα έργα στο Trilith και αναμένουμε να επωφεληθούμε από τις νέες παγκόσμιας κλάσης εγκαταστάσεις, τεχνολογίες και το επεκτεινόμενο επιχειρηματικό οικοσύστημα».

Trilith: Μια πραγματική πόλη

«Δεν μιλάμε για κάποιο είδος φαντασίας. Μιλάμε για μια πραγματική πόλη, με το χαλίκι μιας πραγματικής πόλης, την αυθεντικότητα μιας πραγματικής πόλης, όλους τους διαφορετικούς τύπους κατοικιών, μέχρι να βεβαιωθούμε ότι όλες οι ομάδες μπορούν να ζήσουν εδώ», προσθέτει από την πλευρά του ο Ρομπ Πάρκερ.

Οι ιδιοκτήτες του στούντιο θέλουν τώρα να δημιουργήσουν νέες εκπομπές και ταινίες μεγάλου προϋπολογισμού στο χώρο, με τοπικούς εργαζόμενους που ζουν εκεί, στη νέα πόλη. Η εταιρεία Pinewood UK εγκατέλειψε επίσημα το έργο, το οποίο μετονομάστηκε την περασμένη εβδομάδα ως πόλη Trilith.

Το όνομα, ένας αρχιτεκτονικός όρος που αναφέρεται σε κατασκευές όπως το Στόουνχετζ, με δύο πέτρες που υποστηρίζουν μία τρίτη που βρίσκεται στην κορυφή, είναι μία νύξη για την κληρονομιά του Ηνωμένου Βασιλείου. Να σημειωθεί ότι η λέξη Trilith, προέρχεται από την ελληνική λέξη τρίλιθο.

Η Τζόρτζια συγκεντρώνει περίπου 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο σε άμεσα έσοδα από τα γυρίσματα, σύμφωνα με το Variety. Η παραγωγή στην πολιτεία υποστηρίζει επίσης 92.100 θέσεις εργασίας και πληρώνει αυτούς τους εργαζομένους συνολικά περίπου 4,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσιους μισθούς.

Οι κάτοικοι της πόλης μπορούν να απολαύσουν τις βόλτες τους στις μεγάλες εκτάσεις πρασίνου που διαθέτει
Οι κάτοικοι της πόλης μπορούν να απολαύσουν τις βόλτες τους στις μεγάλες εκτάσεις πρασίνου που διαθέτει

Οι κάτοικοι θα μπορούν να απολαύσουν όλες τις ανέσεις που έχει μία πόλη, με ένα εστιατόριο, το οποίο είναι ήδη ανοιχτό όπως αναφέρθηκε, ένα γυμναστήριο 60.000 τετραγωνικών ποδιών και ένα σχολείο από το Νηπιαγωγείο έως την Γ’ Λυκείου. Θα υπάρχει ακόμη και ένα ειδικό πρόγραμμα MFA του Πανεπιστημίου της Τζόρτζια στο συγγραφή σεναρίων, για να ενθαρρυνθούν οι νέοι εκκολαπτόμενοι συγγραφείς ταινιών, να ενταχθούν στην τοπική βιομηχανία.

Μέχρι τον επόμενο χρόνο, οι δημιουργοί της πόλης, θέλουν να έχουν φτιαχτεί δύο ξενοδοχεία, ένας κινηματογράφος και μια σκηνή 18.000 τετραγωνικών ποδιών για τη διοργάνωση εκδηλώσεων στην πόλη, ενώ ένα κέντρο λιανικού εμπορίου, βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη.

Επίσης, περισσότερο από το ήμισυ της νέας πόλης είναι αφιερωμένο στο πράσινο, καθιστώντας την, τη μεγαλύτερη γεωθερμική κοινότητα της χώρας. Οι κάτοικοι του Trilith έχουν πρόσβαση σε μονοπάτια 15 μιλίων, 54 στρέμματα δάσους και 19 διαμορφωμένα πάρκα, συμπεριλαμβανομένου ενός πάρκου για σκύλους.

Οι επικεφαλής της εγκατάστασης, ελπίζουν ότι ολόκληρο το έργο θα δημιουργήσει περισσότερες από 7.000 θέσεις εργασίας. Η ιδέα είναι ότι οι άνθρωποι θα μπορούν να εργάζονται σε παραγωγές για μήνες ή χρόνια κάθε φορά, χωρίς να χρειάζεται να ζουν με μια βαλίτσα στο χέρι και να έχουν όλα όσα χρειάζονται.

Σύμφωνα με τον Πάρκερ, η πόλη είναι βασισμένη σε μοντέλα ευρωπαϊκών πόλεων, και οι κάτοικοι μπορούν να «ζήσουν, να εργαστούν και να παίξουν» σε απόσταση επτά έως δέκα λεπτών με τα πόδια.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή του άρθρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εγκρίθηκε η υποψηφιότητα της Εϊμι Κόνεϊ Μπάρετ για το Ανώτατο Δικαστήριο

Η Γερουσία ενέκρινε την υποψηφιότητα της Εϊμι Κόνεϊ Μπάρετ για την θέση που «χήρεψε» στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ μετά τον θάνατο της Ρουθ...

GNTM 3: Ατύχημα για τον Τσεντολίνι -«Πάγωσαν» παίκτες και κριτές [βίντεο]

Ατύχημα είχε κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης του «GNTM 3» ο Κωνσταντίνος Τσεντολίνι. Ο παίκτης του «GNTM 3», το golden pass του διαγωνισμού, είχε ντισαβαντάζ...

Ευρωπαϊκό ρεκόρ στα 50 πρόσθιο ανδρών στο ISL

Έγραψε ιστορία ο Εμρέ Σακτσί τη Δευτέρα. Ο Τούρκος κολυμβητής κάλυψε τα 50 μέτρα πρόσθιο σε 25.50 στη διάρκεια του ISL 25άρας πισίνας της...

Θετικό κρούσμα στην Ανδόρα, σήμερα η απόφαση για τον αγώνα με...

Ένα θετικό κρούσμα κορωνοϊού ανακοίνωσε η ομάδα της Ανδόρα, η οποία την Τρίτη υποδέχεται...