Το μεγαλύτερο υπαίθριο μουσείο φτιαγμένο από τους πιο ιδιαίτερους καλλιτέχνες

Μια ομάδα ιδιαίτερων καλλιτεχνών μετέτρεψαν μια σειρά από τσιμεντένιες αποθήκες, στο μεγαλύτερο “υπαίθριο μουσείο” του κόσμου και το έκαναν τηρώντας τη “γραμμή” που έχουν επιλέξει από την αρχή του έργου τους, να δίνουν δηλαδή φωνή σε όσους η κοινωνία τείνει να αφήνει στο περιθώριο.

Ο Ισπανός καλλιτέχνης Okuda San Miguel, ξεκίνησε να ζωγραφίζει σε τοίχους, ως μια απόπειρα να δώσει “χρώμα” στη γειτονιά του, Ciudad Real, της Μαδρίτης. Στην πορεία της “αποστολής” του, συναντήθηκε με έναν οργανισμό της Ισπανίας, μέσω του οποίου βρίσκουν εργασία άτομα με αναπηρία. Το ενδιαφέρον ήταν αμοιβαίο.

Ο Okuda San Miguel πέτυχε κάτι συναρπαστικό. Πέρα από την ανάπλαση παλιών κτιρίων, κατάφερε να δώσει φωνή σε ανθρώπους, οι οποίοι συχνά στερούνταν τα αυτονόητα. Χάριν σε αυτόν βρήκαν έναν τρόπο να εκφράζονται μέσω της τέχνης.

Σύμφωνα με το Great Big Story, μαζί έχουν καταφέρει να βάψουν περισσότερες από 10 αποθήκες, διαμορφώνοντας τες σε εντυπωσιακά έργα τέχνης.

Αυτή την περίοδο εργάζονται πάνω στη δημιουργία μιας εκκλησίας “ανοιχτής σε όλους”, για όλες τις θρησκείες, όλα τα φύλα και όλες τις φυλές.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή του άρθρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Κατέθεσε φάκελο για τη συμμετοχή στο BCL το Περιστέρι

Τη σεζόν που πέρασε, το Περιστέρι επέστρεψε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με τη συμμετοχή του στο Basketball Champions League, όπου έφτασε μέχρι τους «16» και...

Κορονοϊός: Τουλάχιστον 362.028 θάνατοι παγκοσμίως, πάνω από 5.862.890 κρούσματα

Η πανδημία που προκλήθηκε από τον νέο κορονοϊό έχει σκοτώσει τουλάχιστον...

Θ. Σκυλακάκης: Η Ευρώπη κάνει ένα μεγάλο και ιστορικό...

"Ιστορικής σημασίας" χαρακτήρισε ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, τη "δυνατότητα να δίνουμε...