Σουηδική αστυνομία: Αυτός σκότωσε τον Πάλμε

Ο Σουηδός Stig Engström είναι, σύμφωνα με τις σουηδικές αρχές ο δολοφόνος του Ούλωφ Πάλμε στις 28 Φεβρουαρίου του 1986.

Ο άνθρωπος αυτός είναι νεκρός και έτσι δεν μπορεί να συνεισφέρει άλλο στην έρευνα.

Ο Engstrom, γνωστός και ως Skandia Man αυτοκτόνησε το 2000. Ο Πάλμε δολοφονήθηκε σε δρόμο της Στοκχόλμης μετά από προβολή ταινίας. Στο σημείο ήταν μαζί και η γυναίκα του Λίσμπετ.

Ο Σουηδός Πρωθυπουργός συνήθιζε να κυκλοφορεί στους δρόμους της πόλης και να περπατά χωρις τη φρουρά του κάτι που τελικά του στοίχισε τη ζωή.

O εκλιπών δράστη δούλευει για την ασφαλιστική εταιρία Skandia. Την ημέρα της δολοφονίας είχε δουλειά ως αργά στα γραφεία της εταιρίας.

Τον υπέδειξε ως ύποπτο ο δημοσιογράφος Τhomas Petterson ενώ εν συνεχεία υποστήριχθηκε ότι ο δράστης διέπραξε το φόνο επειδή δεν συμφωνούσε με τις αριστερές απόψεις του Πάλμε. Είχε αποδειχθεί επίσημς ότι ο δράστης είχε λάβει εκπαίδευση για το χειρισμό όπλων.

Η αστυνομία απέκλεισε επίσης το σενάριο στη δολοφονία να εμπλέκονται πράκτορες που δούλευαν για το καθεστώς του απαρτχάιντ στη Νότιο Αφρική.

Ως γνωστόν ο Πάλμε ήταν στενός φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου με τον οποίο είχε προχωρήσει στην πρωτοβουλία των Εξι για την παγκόσμια ειρήνη και τον αφοπλισμό μαζί με τους ηγέτες της Ινδίας, της Αργεντινής, της Τανζανίας και του Μεξικού.

Πάλμε και Παπανδρέου μαζί σε συνέντευξη τύπου στην Στοκχόλμη

Ο Πάλμε ήταν σφοδρός επικριτής και των δύο υπερδυνάμεων της εποχής (ΗΠΑ-Σοβιετική Ενωση) και είχε αποδοκιμάσει τόσο την αμερικανική επέμβαση στο Βιετνάμ όσο και τη σοβιετική εισβολή στην Τσεχοσλοβακία.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ