Βασίλης Μπισμπίκης: Άλλος άνθρωπος στην τελευταία θεατρική δουλειά – Δεν θα τον αναγνωρίσετε

Πρεμιέρα έχει σε λίγη ώρα ο ηθοποιός Βασίλης Μπισμπίκης στη νέα οπτική της παράστασης «Έγκλημα και τιμωρία» στην οποία πρωταγωνιστεί και σκηνοθετεί παράλληλα.

Το έργο, βασισμένο στο γνωστό μυθιστόρημα του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, ξεκινά σήμερα το νέο του ταξίδι στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση. Ο Βασίλης Μπισμπίκης μεταφέρει τους ήρωες του κλασικού έργου σε ένα σκηνικό underground, με ήρωες σκοτεινούς και στοιχεία λαϊκού νουάρ.

Το «Έγκλημα και Τιμωρία: Αθήνα» κάνει την πρεμιέρα του με έναν θίασο 20 ηθοποιών με σκοπό να αφηγηθεί την ιστορία του Ρασκόλνικοβ στον 20ο αιώνα. Με τον Θοδωρή Σκυφτούλη στον ιδιαίτερο αυτό ρόλο. Η ιστορία της αυτοδικείας δίνεται στο κοινό με τρόπο ακραία ρεαλιστικό υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Βασίλη Μπισμπίκη. Την ελεύθερη μεταγραφή του έργου συνυπογράφουν ο σκηνοθέτης και ο Γιάννης Μελιτόπουλος.

Ο κόσμος του Ντοστογιέφσκι συναντά επί σκηνής τον σύγχρονο Δυτικό κόσμο, σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία ο δεύτερος μοιάζει να μεταβάλλεται δραματικά και να οδηγείται νομοτελειακά σε μια άλλη –καλύτερη ή χειρότερη, κανείς δεν ξέρει ακόμα– εκδοχή του.

Ο Βασίλης Μπισμπίκης έχει κάνει ένα πλήρες makeover για τις ανάγκες του ρόλου του. Παρουσιάζεται στο κοινό φανερά αλλαγμένος, με πρόσθετικά στο σώμα για να φαίνεται αρκετά παχύς και ογκώδης, ενώ έχει αποκτήσει και φαλάκρα. Χρακτηριστικές εικόνες από την γενική πρόβα παρουσίασε ο Γιώργος Λιάγκας στην εκπομπή «Το πρωινό» στον ΑΝΤ1, σχολιάζοντας παράλληλα: «Αυτός που βλέπετε είναι ο Βασίλης Μπισμπίκης. Με προσθετικά στα πόδια, στην κοιλιά, διότι υποδύεται έναν παχύ άνθρωπο με καραφλίτσα – «μαλλί δάνειο» που λέγαμε και στο χωριό μου», για την νέα εμφάνιση του Βασίλη Μπισμπίκη.

Δείτε το απόσπασμα:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ