Τάκης Χρυσικάκος: Έχασα τη μάνα και την αδερφή μου, δεν ξέσπασα και ήρθαν οι καταχρήσεις

Μια εκ βαθέων συζήτηση για τη ζωή του και την πορεία του έκανε ο Τάκης Χρυσικάκος με τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο. Ο ηθοποιός άρχισε την αφήγησή του από την εποχή που βρισκόταν στην σχολή του Κάρολου Κουν.

Ο μεγάλος δάσκαλος της δραματικής τέχνης του έδινε συχνά ρόλους πολύ κόντρα στο όμορφο παρουσιάστικό του, ακριβώς για τον λόγο αυτό. Τον δοκίμασε αρκετά σε δύσκολες σκηνές παίζοντας τον γέρο ή τον καμπούρη.

Στα 22 του χρόνια έχασε τη μητέρα του, ενώ λίγο αργότερα έφυγε από τη ζωή και η μεγάλη του αδερφή. Ο Τάκης Χρυσικάκος δεν μπόρεσε να διαχειριστεί τότε τη διπλή απώλεια, βυθίστηκε για ένα διάστημα στην κατάθλιψη και στις καταχρήσεις. Μόνο όταν κατάλαβε πως το σώμα του δεν τον υπάκουε πια, ζήτησε τη βοήθεια ειδικού για να το ξεπεράσει. Οικογένεια δική του δεν θέλησε ποτέ να κάνει.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως μεγάλωσε τα παιδιά της αδερφής του όταν πέθανε: «Δεν ήθελα να κάνω οικογένεια, εξ’ ου και μεγάλωσα τα παιδιά της αδελφής μου. Από τη στιγμή που έφυγε η αδελφή μου, εγώ αμέσως πήρα την ανιψιά μου. Η Ευαγγελία είναι η κόρη της αδελφής μου, δεν έχουμε μεγάλη διαφορά ηλικίας. Εγώ την πήρα μετά την απώλεια της αδελφής μου. Έκανε ένα παιδί, την Ανατολή. Επειδή ο κύκλος συνεχίζεται πάντα στη ζωή, χώρισε και αυτό το παιδί μεγάλωσε με εμένα. Στο ίδιο σπίτι.

Εγώ αγόρασα ένα άλλο σπίτι, στο οποίο μένω τώρα στο Πόρτο Ράφτη, και έφυγα από το προηγούμενο όταν ήξερα ότι η Ανατολή διορίστηκε και μπορεί να σταθεί στα πόδια της. Ήμουν δίπλα της. Χωρίζει η Ανατολή, όμως είχε κάνει ένα παιδί που του έδωσε το όνομά μου, από την αγάπη που μου έχει. Η ιστορία πάντα συνεχίζεται. Μου λένε αν θα ήθελα να κάνω παιδί κι εγώ τους απαντώ ότι έχω. Αυτή είναι η οικογένειά μου. Γάμο δεν έκανα ποτέ, μόνο αρραβώνες», είπε ο Τάκης Χρυσικάκος και συμπλήρωσε πως ο γιος της Ανατολής, Παναγιώτης είναι η τρίτη γενιά που μεγαλώνει.

Στις σχέσεις του ήταν λίγο εγωιστής: «Το έχω πει το «σ’ αγαπώ». Δεν το λέω εύκολα αλλά όταν το νιώσω, το λέω. Οι δικοί μου άνθρωποι, όσο ζω, ζουν μέσα μου. Έφταιγα κι εγώ με τις σχέσεις μου, κατέβαζα αμέσως ρολά. Αν έβλεπα ότι δεν με ήθελε η άλλη, δεν προσπαθούσα. Ήμουν περιζήτητος εραστής αλλά καμία οικογένεια δεν με ήθελε για γαμπρό τους. Η τελευταία σχέση μου κράτησε γιατί αυτό το ευλογημένο κορίτσι επέμενε και με συγκίνησε», πρόσθεσε ο ηθοποιός.

Επιπλέον μίλησε για τη σχέση του με την πίστη, η οποία τονώθηκε όταν βρέθηκε στη σκήτη ενός γέροντα στο Άγιο Όρος, ο οποίος είχε πάρει όρκο σιωπής. Ο Τάκης Χρυσικάκος πήρε κουράγιο από αυτόν, βλέποντάς τον να χαμογελά χωρίς όμως να μιλά σε κανέναν.

Το πρώτο μέρος της συνέντευξης:

Το δεύτερο μέρος της συνέντευξης του Τάκη Χρυσικάκου:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ