Στέλιος Κουδουνάρης: Η απάτη που τον οδήγησε ένα βήμα από την καταστροφή – «η τράπεζα δεν με προστάτεψε σε κανένα επίπεδο»

Ο Στέλιος Κουδουνάρης είναι από τους πιο αναγνωρίσιμους σήμερα Έλληνες σχεδιαστές μόδας λόγω της συμμετοχής του στο «My Style Rocks». Παράλληλα με την ενασχόληση του με την τηλεόραση, διατηρεί ατελιέ ραπτικής και κατάστημα στο Κολωνάκι καθώς και e-shop. Όλα αυτά με την βοήθεια των μόνιμων συνεργατών του, του προσωπικού της επιχείρησης που αριθμεί 10 ανθρώπους.

Πριν από κάποιος μήνες λοιπόν, σε συνέντευξη που έδωσε στην «Super Κατερίνα», ο γνωστός σχεδιαστής αποκάλυψε πως έπεσε θύμα τραπεζικής απάτης από σπείρα που δρα οργανωμένα σε όλη την Ελλάδα με αποτέλεσμα να βρεθεί στο χείλος της οικονομικής καταστροφής. Με το πρόσχημα μιας πληρωμής, άγνωστη γυναίκα, η οποία υποδύονταν φιλικό του πρόσωπο του απέσπασε τα στοιχεία του λογαριασμού του – ο σχεδιαστής πάτησε επάνω στον σύνδεσμο που έλαβε στο κινητό του με το οποίο επιβεβαίωνε ότι έλαβε γνώση πως έγινε η μεταφορά X ποσού στον λογαριασμό του και με τον τρόπο αυτό ενεργοποιήθηκε η απάτη.

Μιλώντας στον Γιάννη Βίτσα για το περιοδικό Hello! ο Στέλιος Κουδουνάρης μίλησε με λεπτομέρειες για τον τρόπο που λειτουργούσαν οι απατεώνες, το πως γλίτωσε από την ολοκληρωτική καταστροφή και την στάση της τράπεζας, η οποία αρνείται οποιαδήποτε ευθύνη.

«Πράγματι, έχασα ένα πολύ μεγάλο ποσό. Η τράπεζα αποποιείται κάθε ευθύνη και δεν με προστάτεψε σε κανένα επίπεδο. Εννοείται ετοιμάζω αγωγή εναντίον της, αλλά δυστυχώς η διαδικασία είναι πολύ χρονοβόρα.

Το υπόλοιπο ποσό, αλλά κι αυτό που έχασα, ήταν χρήματα ροής της εταιρίας μου κι αν αυτή η απάτη δεν σταματούσε από ένα τυχαίο γεγονός, η καταστροφή θα ήταν ολοκληρωτική. Ένα μέλος της σπείρας πήγε σε ένα ΑΤΜ για να σηκώσει λεφτά και μπλόκαρε την κάρτα του. Μπήκε στο υποκατάστημα κι έκανε φασαρία. Έτσι είδαν τον λογαριασμό του ότι ένας Κουδουνάρης είχε κάνει πολλές μεταφορές, πολύ μεγάλα ποσά μέσα σε 5 λεπτά.

Μια κοπέλα που δούλευε στο υποκατάστημα με ήξερε από την τηλεόραση και τον ρώτησε τι σχέση έχει με τον Κουδουνάρη. Όταν εκείνος της απάντησε “δεν ξέρω ποιος είναι αυτός, δώσε μου την κάρτα μου να φύγω”, με πήραν τηλέφωνο κι εγώ τους είπα ότι δεν είχα κάνει καμία συναλλαγή. Αν δεν συνέβαινε αυτό το τυχαίο γεγονός, θα είχα καταστραφεί πλήρως. Επρόκειτο για προκαταβολές από ρούχα που δεν είχα παραδώσει καν σε πελάτες, για ενοίκια από τα μαγαζιά μου, το ατελιέ μου για τους μισθούς των υπαλλήλων μου…» είπε ο Στέλιος Κουδουνάρης στον δημοσιογράφο.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ