Νίκος Πορτοκάλογλου: Στα 18 μου δούλευα στα μπουζούκια (βίντεο)

Η εκπομπή Στούντιο 4 υποδέχτηκε τον Νίκο Πορτοκάλογλου, ο οποίος έκανε λόγο για την καριέρα του στη μουσική, αλλά και την επιθυμία του να παρουσιάσει μια εκπομπή όπως είναι το «Μουσικό Κουτί».

«Ήθελα να κάνω μία εκπομπή όπου θα μπορούσα να πάω ως καλεσμένος» είπε χαρακτηριστικά. «Κάποιοι συνάδελφοι νόμιζαν ότι είναι το σπίτι μου», είπε για το πλατό της εκπομπής του.

Αρχικά αναφέρθηκε στην περίοδο της Δικτατορίας που ήταν ακόμη μαθητής: «Έζησα την περίοδο της Δικτατορίας σαν μαθητής. Πολύ σκοτεινή και καταπιεστική εποχή. Μόνο το γεγονός ότι μας μετρούσαν με το χάρακα το μαλλί για να μας κουρέψουν είναι από τα πιο ταπεινωτικά πράγματα που έχω ζήσει. Για να επιβιώσω είχα φτιάξει αυτή τη μάσκα του αναίσθητου και είχα αναπτύξει την επιστήμη του πώς να γίνεσαι αόρατος.

Ταυτόχρονα είχα αρχίσει ήδη να γράφω στίχους.Η πρώτη μου δουλειά ήταν στα μπουζούκια, όχι τα πολύ μεγάλα, τα μεσαία. Όταν έμαθα τι μεροκάματα δίνουν είπα ότι αυτός είναι ο τρόπος να αποκτήσω αυτονομία.

Άρχισα έτσι να δουλεύω από πολύ νωρίς, από 18 χρονών. Πως έγινε ακριβώς δεν μπορώ να καταλάβω γιατί βρέθηκα και σε μια δουλειά που δεν ήταν αστεία. Ήταν μαέστρος ο Γεράσιμος Λαυράνος και τραγουδούσαν ο Γιάννης Ντουνιάς, ο Γιώργος Γερολυμάτος, σοβαροί τραγουδιστές και έπαιζα και γω κιθάρα»

«Τα Ψέματα ήταν εμπορική αποτυχία. Τώρα όλοι λένε τα Ψέματα. Αυτό συνέβη πολλές φορές στην καριέρα μου. Το ότι είχα εκπαιδευτεί να είμαι αόρατος έχει παίξει ρόλο! Φλέρταρα με την ιδέα να τα παρατήσω όλα και να πάω να ζήσω σε ένα νησί», αλλά πάνω που το είχε αποφασίσει έκανε πίσω.

«Το Να με προσέχεις παραλίγο να μην μπει σε δίσκο», αποκάλυψε για τη μεγάλη του μουσική επιτυχία με την οποία έκανε restart στην καριέρα του.

Η προσωπική ζωή και η οικογένεια του Νίκου Πορτοκάλογλου

«Ο γάμος μου μού έφερε μια φοβερή ισορροπία. Ήταν μια τρέλα. Μέσα στην ένταση του πρώτου πάθους το είδα σαν μια κινηματογραφική κίνηση και έκανα πρόταση γάμου. Οι γονείς μας τρελάθηκαν όταν τους το είπαμε. Από τους φίλους φάγαμε καζούρα. Μετά πολλών εμποδίων μας βγήκε. Είναι από τα πράγματα που είμαι περήφανος. Στα εμπόδια σκύβεις το κεφάλι και δουλεύεις».

Όπως είπε την περίοδο των Φατμέ είχε «καβαλήσει το καλάμι», αλλά όταν διαλύθηκε το συγκρότημα προσγειώθηκε απότομα. Ενώ τα πρώτα χρόνια των παιδιών του δεν τα έζησε πολύ γιατί δούλευε ασταμάτητα.

Δείτε όσα είπε ο Νίκος Πορτοκάλογλου στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο:

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ