Μιμή Ντενίση: Γράφω το δεύτερο μέρος της «Σμύρνης» για σειρά

Όπως σας είχαμε προειδοποιήσει από μέρες, η ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη» έκανε δεύτερη πρεμιέρα -η πρώτη είχε γίνει τον Δεκέμβριο του ’21- στα θερινά, με νέο μοντάζ.

Η πρωταγωνίστρια και «ψυχή» του εγχειρήματος, Μιμή Ντενίση, παραβρέθηκε φυσικά στην πρεμιέρα κι εξήγησε τους λόγους πίσω από την συντονισμένη δεύτερη έξοδο της ταινίας στα σινεμά.

«Όταν πρωτοβγήκε η ταινία, το κοινό ήταν κυρίως νέοι άνθρωποι. Λόγω του κορονοϊού οι μεγαλύτεροι και ανεμβολίαστοι δεν την είδαν» εξήγησε και εξέφρασε την ελπίδα ότι τώρα θα μπορέσουν περισσότεροι άνθρωποι να δουν το έργο που, για την ίδια, είναι έργο ζωής.

«Νομίζω ότι είναι στη φαντασία μου, ότι δεν έχει συμβεί. Ότι πέρυσι το καλοκαίρι γυρίζαμε επί τρεις μήνες ο ένας πάνω στον άλλο με ξεπερνάει. Δηλαδή λέω πραγματικά υπήρχε κάποια θεία προστασία σε αυτό το έργο γιατί όλες οι ταινίες είχαν σταματήσει» συμπλήρωσε η ηθοποιός.

Όμως, η πάντα δραστήρια Μιμή δεν τέλειωσε με την «Σμύρνη». «Τώρα θα γράφω το δεύτερο μέρος της “Σμύρνης”, το “Σμύρνη – Σαλονίκη”, από το ’22 ως το ’40. Θα το γράψω σε σειρά γιατί δεν γίνεται ταινία» ανακοίνωσε.

Στη σειρά θα πάρουν μέρος μόνο λίγοι από τους ηθοποιούς με μετείχαν στην ταινία, αφού των περισσότερων οι ρόλοι ολοκληρώθηκαν με τον θάνατό τους.

«Η Γερονικολού έζησε. Αυτή είναι συνέχεια δέκα χρόνια. Ο Μπουράκ έζησε και μ’ έναν τρόπο που δεν θα τον αποκαλύψω θα επανέλθει ο Μπουράκ -δεν το ξέρει ούτε ο ίδιος αυτό που σου λέω» αποκάλυψε η ηθοποιός και συγγραφέας που έχει αφοερώσει σημαντικό μέρος της ζωής της στην μελέτη της ιστορίας της κοσμοπολίτικης πόλης της Ιωνίας.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ