Λένα Δροσάκη: Η γνωριμία με τον Μπουρδούμη, η μητρότητα και το #metoo

Η Λένα Δροσάκη βρέθηκε στο στούντιο της εκπομπής «Καλύτερα δε γίνεται» για μια κουβέντα εφ΄όλης της ύλης στη Ναταλία Γερμανού και την Ναταλία Αργυράκη για όσα την αφορούν κι όσα έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια.
Η ηθοποιός αρχικά μίλησε για την γνωριμία της με τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη που μέσα σε σύντομο διάστημα κατέληξε στη δημιουργία της οικογένειάς τους και στη γέννηση του γιου τους Αναστάση. Φέτος πρωταγωνιστεί στην τηλεοπτική σειρά του ΣΚΑΪ, «ΣτΟργή», ενώ χαρακτηριστικός ήταν και ο ρόλος της στη σειρά «Σέρρες» του Γιώργου Καπουτζίδη.

Η Λένα Δροσάκη πρωτοστάτησε στο κίνημα #metoo, καταγγέλλοντας στη δικαιοσύνη τον Πέτρο Φιλιππίδη σε μια διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη στις δικαστικές αίθουσες. Για το γεγονός είπε: «Είμαι καλύτερα γιατί αντιμετώπισα τον φόβο μου, τα τραύματά μου με το να μιλήσω και να σταθώ αντάξια των συνθηκών. Νιώθω ότι υπερασπίστηκα τον εαυτό μου και όχι μόνο τον εαυτό μου… πόσα στόματα δεν έχουν ανοίξει. Είμαι υπερήφανη που η κοινωνία μετακινείται και αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι μόνο έτσι τα πράγματα. Έχει δρόμο όμως ακόμα για να έρθει η επόμενη μέρα», συμπλήρωσε για όσα έχει παρακολουθήσει η κοινή γνώμη και την ευαισθητοποίησή της.

Η Κάτια Δανδουλάκη με τη στάση της έδειξε τον δρόμο για την αντιμετώπιση περιστατικών παρενόχλησης στον χώρο του θεάτρου και η κατάθεσή της ήταν κομβική για τις καταγγέλλουσες της υπόθεσης. Αφού παρείχε ουσιαστική στήριξη στη Λένα Δροσάκη όταν είχε αποφασίσει να παραιτηθεί από την παράσταση τότε. Η ηθοποιός βλέπει μια πορεία προς το φως για την ίδια και ανάλογες υποθέσεις: «Έχω αρχίσει και αντιλαμβάνομαι ότι τα πράγματα θα μετακινηθούν σε μία άλλη τροχιά, προς το φως, προς τη δικαιοσύνη μόνο όταν παίρνουμε θέση και η κυρία Δανδουλάκη είναι μία από αυτές που θα αλλάξουν την τροχιά, γιατί πήρε θέση και σε όλη της τη ζωή έχει αποδείξει πόσο μεγάλη κυρία είναι».

Η Λένα Δροσάκη πρωταγωνιστεί στη θεατρική παράσταση «Photograph 51» στον ρόλο της Ρόζαλιντ Φράνκλιν, της ερευνήτριας που αποτύπωσε πρώτη σε φωτογραφία το ανθρώπινο DNA στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης.

Το σχετικό βίντεο:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ