Κάτια Δανδουλάκη: Με πονάει η μιζέρια και η αρνητίλα

Η Κάτια Δανδουλάκη βρέθηκε στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» καλεσμένη της Ναταλίας Γερμανού για να μιλήσει για το θέατρο και να ξεκαθαρίσει τι συνέβη τις ημέρες που απεργούσαν οι ηθοποιοί.

Αρχικά η ηθοποιός και θιασάρχις αναφέρθηκε στην αυτογνωσία που της έχει προσφέρει ο δρόμος της υποκριτικής: «Μου πήρε καιρό να καταλάβω τον εαυτό μου. Μέσα στη δίνη της δουλειάς και σκέφτεσαι μονάχα αυτά που έχεις να κάνεις, δεν έχεις βάλει σε τάξη αυτά που συμβαίνουν μέσα σου. Σε μία πάρα πολύ δύσκολη στιγμή της ζωής μου, ήταν ο μεγαλύτερος αποχωρισμός απ’ όταν είχα χάσει και τους γονείς μου, του Μάριου Πλωρίτη, νόμιζα ότι χάνω τον εαυτό μου και τότε άρχισα να ψάχνω την ψυχή μου. Κατάλαβα πάρα πολλά για μένα, συγχώρεσα πολλά. Αγάπησα παραπάνω τον εαυτό μου γιατί με είχα πολύ σούζα, τον ντάντεψα, τον αγάπησα και κατάλαβα τι με πονάει. Όταν το καταλάβεις, σε πονάει λιγότερο», είπε για όσα έχει καταφέρει μέσα από τους ρόλους της. Ενώ εστίασε στο γεγονός πως την πονάει η μιζέρια, η γκρίνια και η αρνητική στάση, η αρνητίλα, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Η Κάτια Δανδουλάκη για την αυτογνωσία:

Η Ναταλία Γερμανού έθεσε στην Κάτια Δανδουλάκη την ερώτηση γιατί δεν ήταν το θέατρο της κλειστό τις ημέρες που απεργούσαν οι ηθοποιοί και πήρε την απάντηση: «Ηθοποιός είμαι. Δεν θα θέλω το καλό των ηθοποιών; Οι σπουδές μας ήταν υποβαθμισμένες χρόνια. 20 χρόνια αυτό είναι το καθεστώς, δεν άλλαξε κάτι. Το να γίνει ανώτατη είναι καταπληκτικό, μεγάλη υπόθεση και θέλει πολλή δουλειά. Να ενημερωθούμε και το ίδιο θέλουμε όλοι βεβαίως. Δεν έχει αφαιρεθεί κάτι από κανένα, για αυτό σας παρακαλώ να το κλείσουμε εδώ και θα αρχίσουν να λένε το ένα και το άλλο. Απόλυτη σιωπή κι ας γίνει το καλύτερο. Υπήρχε περίπτωση να μου πούνε οι ηθοποιοί δεν θέλουν να παίξουν και να τους πω εγώ θα παίξετε με το ζόρι; Υπήρχε περίπτωση να κάνω αυτό το πράγμα σε άνθρωπο;», ήταν αυτό που πρότεινε η Κάτια Δανδουλάκη. Για να προσθέσει πως δεν υπήρχε περίπτωση κάποιος από τους ηθοποιούς του θιάσου της να ήθελε να απεργήσει και να τον κρατούσε στο θέατρο με το ζόρι. «Ο καθένας έχει το δικαίωμα να κάνει αυτό που θέλει. Είναι ένα πολύ σύνθετο κι ιερό θέμα. Επειδή λέγονται πάρα πολλά, προτιμώ να μην πω τίποτα. Για εμένα το θέατρο είναι ναός ψυχής. Θέλει πολλή προσοχή. Πρέπει πολύ ήρεμα και με σεβασμό να ενημερωνόμαστε κι από εκεί και πέρα όχι πολλά λόγια. Να πράττουμε», συμπλήρωσε η Κάτια Δανδουλάκη.

Το σχετικό απόσπασμα:

Σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις που είχε κάνει στην κάμερα του Alpha και είχε σχολιάσει ο Σπύρος Μπιμπίλας, είπε: «Θα σας έλεγα απόλυτη σιωπή. Όταν βλέπω παιδιά με μηχανές να περιμένουν έξω από το θέατρο και κάποιος από εμάς να τα προσπερνά, καίγεται η ψυχή μου. Θέλω πάντα μπορώ ή δεν μπορώ να σας μιλήσω. Δεν θα τα προσπεράσω ποτέ για να κρυφτώ. Περίμεναν από τον Alpha κι είπα αυτό που έπρεπε κι αισθανόμουν να πω. Έληξε το θέμα και μετά πρέπει να κρατήσεις μια σιωπή γιατί παίρνει ο ένας ένα κομμάτι και παίρνει ο άλλος ένα άλλο», ήταν η απάντησή της Κάτιας Δανδουλάκη.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ