Η Κάτια Δανδουλάκη για τη κατάθεσή της στη δίκη Φιλιππίδη: «Δεν κλείνει χωρίς λόγο ένα θέατρο»

Ολοκληρώθηκε την περασμένη Πέμπτη η κατάθεση της Κάτια Δανδουλάκη ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τα όσα διαδραματίστηκαν στις πρόβες της παράστασης «Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές» που θα σκηνοθετούσε ο Πέτρος Φιλιππίδης. Σε αυτή η γνωστή ηθοποιός και θιασάρχης περιέγραψε τα όσα ήλθαν στην αντίληψή της και τους λόγους που διέκοψε την συνεργασία της με τον συνάδελφό της και σκηνοθέτη, κατηγορούμενο σήμερα για αδικήματα κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Μιλώντας στον φακό της εκπομπής της Φαίης Σκορδά «Πρωινό μας» έξω από το θέατρο της όπου πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Διάλεξε τον θάνατό σου αγάπη μου», η ηθοποιός εξέφρασε την ανακούφισή της και έκανε μια ευχή για το μέλλον.

«Τελείωσε αυτό από εμάς. Ήταν ένα ξαλάφρωμα, δεν έχουμε να πούμε τίποτε άλλο, ό,τι ήταν να κάνουμε, το κάναμε. Αυτό θα έπρεπε να γίνει κάτι το φυσικό και όχι κάτι το εξαιρετικό για να το συζητάμε. Αυτό θα ήταν η ευχή μου. Ο καθένας να ακούει την συνείδησή του και να το κάνει σαν κάτι απολύτως φυσικό. Οπότε είμαστε ξελαφρωμένoi γιατί πιστεύω ότι μια δικαιοσύνη που αποδίδεται, ανακουφίζει. Και από τη μία μεριά και από την άλλη. Γίνεται μια κάθαρση», είπε η αγαπημένη ηθοποιός.

Και πρόσθεσε: «Για να κλείσει ένα θέατρο, δεν κλείνει χωρίς λόγο. Μια ηθοποιός σαν εμένα που είναι και θιασάρχης και έχει και το θέατρο, κάνει παραγωγή, που σημαίνει χάνει χρήματα, δεν κλείνει ένα θέατρο έτσι. Άρα υπήρξαν οι λόγοι που ανέλυσα. Ήταν χρέος μου και ήταν η απόλυτη αλήθεια. Ό,τι είδα, αυτό είπα.

Καμιά φορά γίνεται κουβέντα για το αυτονόητο. Η ευχή μου είναι να φτάσουμε στο αυτονόητο χωρίς να το επεξηγούμε».

Όσο για τους λόγους που είναι φειδωλή στις δηλώσεις της σε σχέση με το περιεχόμενο της κατάθεσής της στο δικαστήριο, η Κάτια Δανδουλάκη είπε: «Πολλές φορές όταν μιλάς και λες κάτι που είπες στο δικαστήριο, αυτό διαστρεβλώνεται γιατί παίρνουν κομμάτια από αυτό. Είναι λογικό. Γι’ αυτό αποφεύγω να μιλάω. Δε τον κάνω επίτηδες, επειδή θέλω να δημιουργώ κατάσταση».

Ακούστε τι είπε η Κάτια Δανδουλάκη σε συνέχεια της κατάθεσής της στην δίκη Φιλιππίδη:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ