Δημήτρης Σκαρμούτσος: «Έφτασα πάρα πολύ κοντά στον θάνατο, έχασα την αυτοεκτίμησή μου»

Για τον εθισμό του στο αλκοόλ και τις ναρκωτικές ουσίες τον οποίο όμως έχει ξεπεράσει μίλησε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος στην εκπομπή της ΕΡΤ, «Δυο με 10».

Ξεκίνησε με σπουδές οικονομικών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Κι αφού τελείωσε δούλεψε μόλις για δύο εβδομάδες σε τράπεζα και μετά στράφηκε στην εστίαση. Άλλωστε και η πρώτη του δουλειά ήταν σε εστιατόριο, όπου τον πρώτο καιρό έστρωνε απλά τα τραπέζια. Εκεί κόλλησε το μικρόβιο του εστιατορίου, όπως χαρακτηριστικά είπε. Στη συνέχεια είδε πως η κουζίνα ήταν πραγματικά αυτό ε το οποίο θέλει να ασχοληθεί και αποφάσισε να το τολμήσει.

Δηλώνει πως τα παιδιά του είναι και θα είναι πάντα το παν για κείνον.

Στο παρελθόν είχε περιπέτειες με τις καταχρήσεις, αλλά κατάφερε να αφήσει το πάθος αυτό πίσω για να ξεκόψει οριστικά.

Αποκάλυψε ότι έφτασε πολύ κοντά στον θάνατο και αποφάσισε να ξεμπλέξει από όλα αυτά όταν κατάλαβε ότι πλέον είχε χάσει την αυτοεκτίμησή του.

«Είχα μεγάλο πάθος με αλκοόλ και ναρκωτικά, τα οποία έφτασαν σε ένα σημείο που ή θα καταστραφώ ή θα δημιουργηθώ ξανά. Πήρα την απόφαση και κατάφερα να αφήσω αυτό το πάθος πίσω και να δημιουργηθώ ξανά. Η σφαλιάρα ήρθε όταν έχασα την αυτοεκτίμησή μου, που θεωρώ ότι είναι ότι χειρότερο που μπορεί να πάθει κάποιος, να θεωρείς τον εαυτό σου ένα μηδενικό.

Έφτασα πάρα πολύ κοντά στο θάνατο, είναι καθημερινό το ραντεβού με το θάνατο όταν μπλέκεις ειδικά με τέτοια ναρκωτικά. Πάρα πολύς κόσμος, ο οποίος είχε το ίδιο πρόβλημα με εμένα και το ξεπέρασε, έγινε πολύ πιο δυνατός. Πέτυχε κι έκανε πράγματα στη ζωή του. Έστω κι αυτά τα λίγα αλλά πέτυχα πράγματα. Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό», συμπλήρωσε ο σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος.

Όσα είπε στην κάμερα ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, αναλυτικά:

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ