Χρήστος Λούλης: Yπάρχουν άνθρωποι στο θέατρο που πιστεύουν ότι τους ανήκει ο κόσμος

Ο Χρήστος Λούλης, ο πρωταγωνιστής της σειράς του Mega «Σιωπηλός δρόμος», μίλησε σε γνωστό τηλεοπτικό περιοδικό για τις αποκαλύψεις στον χώρο του θεάτρου.

Ο Χρήστος Λούλης, ο οποίος επέστρεψε πρόσφατα στην μικρή οθόνη μέσα από τη σειρά του Mega «Σιωπηλός δρόμος», μίλησε στο 7 Μέρες Tv, στη δημοσιογράφο Νιόβη Καραπιπέρη, για τις πληγές που άνοιξαν οι καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου.

«Πρώτα από όλα, είναι ωραίο να καταλάβει ο κόσμος πως οι ηθοποιοί που θαυμάζει κι αγαπάει δεν είναι φανταστικοί χαρακτήρες γραμμένοι από κάποιο χέρι ως δισδιάστατα πρόσωπα ή ως καρικατούρες. Είμαστε άνθρωποι και ως τέτοιοι έχουμε τα ωραία μας και τα πολύ άσχημά μας. Όπως όλοι, έχουμε τα σκοτάδια μας κι έχουμε και τα φώτα μας. Τις ωραίες μας στιγμές, τις εμπνευσμένες, έχουμε και τις στιγμές που μας παίρνει από κάτω ένας κακός εαυτός» είπε ο ηθοποιός, που τα τελευταία χρόνια έχει στρέψει σχεδόν αποκλειστικά το ενδιαφέρον του στο θέατρο.

Και επισήμανε το βάρος που σηκώνουν οι ηθοποιοί λόγω της αναγνωρισιμότητάς και της τάσης του κόσμου να τους αποθεώνει.
«Ο χώρος του θεάτρου, με αυτό που έγινε, θα ενηλικιωθεί. Δεν υπάρχουν πια αλάνθαστες αυθεντίες, που θα τους συγχωρούνται τα πάντα, ό,τι κι αν κάνουν. Θα ενηλικιωθεί όμως και το κοινό, ώστε να καταλάβει, ελπίζω, ότι δεν είναι δυνατόν να περιμένει για έναν ηθοποιό να είναι στην ζωή του, όπως ήταν σε ένα ρόλο που μπορεί να θαυμάζει. Να ξέρει, δηλαδή, ότι όσο πιο αγαπητός είναι ένας ηθοποιός όταν βγαίνει στον δρόμο τόσο μεγαλύτερο βάρος νιώθει από αυτήν την αγάπη. Αυτή η αγάπη είναι μια πίεση που θα τον αναγκάσει κάποια φορά να μην είναι ο εαυτός του».

Όμως, τελικά ο καθένας κρίνεται για την ποιότητά του ως άνθρωπος. «Πρέπει να θυμόμαστε ότι αυτό το πράγμα υπάρχει παντού, όχι μόνο στο θέατρο. Απλώς σε εμάς είναι πιο γαργαλιστικό, όχι μόνο επειδή αφορά πρόσωπα που τα ξέρουμε αλλά ακριβώς αυτόν που ξέρουμε τον έχουμε συνδέσει με κάτι πολύ αστείο, γλυκερό ή ανώδυνο. Όχι. Οι ηθοποιοί έχουμε πολλά σκοτάδια. Και συνεχώς τα αναμοχλεύουμε για να υποδυθούμε κάποιον ρόλο απαιτήσεων. Απλώς υπάρχουν άνθρωποι ισορροπημένοι που δεν θέλουν να κάνουν κακό στους διπλανούς τους, και υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι τους ανήκει ο κόσμος. Δεν έχει να κάνει με τον χώρο αλλά με την ποιότητα του καθενός».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ