Χάρης Τζωρτζάκης: Σινεμά «αλληλεγγύης» για τους πυρόπληκτους της Εύβοιας

Ο Χάρης Τζωρτζάκης, ο οποίος περνάει τα καλοκαίρια του στο Πόρτο Μπούφαλο της Νότιας Εύβοιας, μπήκε δυναμικά στη μάχη για την ενίσχυση των πυρόπληκτων του νησιού.

Ο Χάρης Τζωρτζάκης και η Έφη Κόντα είναι οι υπερήφανοι ιδιοκτήτες του «Εvia Silence», μιας μικρής ξενοδοχειακής μονάδας πάνω στη θάλασσα στο Πόρτο Μπούφαλο, ένα ψαροχώρι στον Ευβοϊκό κόλπο, απέναντι σχεδόν από τους Άγιους Απόστολους.

Το ξενοδοχείο, το οποίο φιλοξενεί σεμινάρια γιόγκα, είναι χτισμένο στη θέση των ενοικιαζόμενων δωματίων που είχε ο πατέρας του ηθοποιού, σε ένα απόμερο σημείο και η θέα από τα δωμάτια και τους κοινόχρηστους χώρους κόβει την ανάσα.

Όμως, τις τελευταίες ημέρες η ατμόσφαιρα στο Πόρτο Μπούφαλο είναι βαριά. Παρότι το χωριό βρίσκεται σε ασφαλή απόσταση από τα μέτωπα της πυρκαγιάς – είναι στη Νότια Εύβοια-, η θλίψη από τις εικόνες καταστροφής μερικά χιλιόμετρα πιο πέρα είναι ευδιάκριτη.

Ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης προς τους πυρόπληκτους της Βόρειας Εύβοιας ο Χάρης Τζωτζάκης δημιούργησε ένα αυτοσχέδιο θερινό σινεμά στο χωρίο, μεταφέροντας καρέκλες και εγκαθιστώντας μια οθόνη, για την συγκέντρωση χρημάτων για τους πληγέντες.

Η προσπάθειά του βρήκε ανταπόκριση αφού, όπως διαβάζουμε σε ανάρτησή του στο facebook, «η Νότια Εύβοια στέλνει αγωνιστικούς χαιρετισμούς στη Βόρεια Εύβοια και χίλια ευρώ».
Το ποσό αυτό συγκεντρώθηκε την Κυριακή το βράδυ.

Οι βραδιές συνεχίζονται και πολλοί κάτοικοι της περιοχής και τουρίστες έσπευσαν να καταβάλουν το αντίτιμο του εισιτήριου και να συνδράμουν όπως μπορούν στην προσπάθεια.

Οι αναρτήσεις του Χάρη Τζωρτζάκη:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ