Αντίνοος Αλμπάνης: Πώς αποφάσισα να μιλήσω για τον καρκίνο

Ο Αντίνοος Αλμπάνης βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής «Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν», στην παρέα του Φώτη Σεργουλόπουλου και της Τζένης Μελιτά. Αρχικά μίλησε για την παράσταση «Κάποιος να με προσέχει» που πρωταγωνιστεί στο θέατρο.

Οι παρουσιαστές θέλησαν να μάθουν γιατί δημοσιεύει συχνά φωτογραφίες με το γυμνασμένο σώμα του στο Instagram και η απάντηση βγήκε φυσικά: «Έχω φτάσει σε ένα σημείο που δεν θέλω να περνάνε τα χρόνια και να μου μένουν αποθημένα. Αυτό που μάλλον δε γνωρίζει ο κόσμος για μένα είναι το εξής απλό: εγώ δεν έχω ένα γυμνασμένο σώμα, γιατί με έπιασε μια πετριά τώρα στα 40 να γίνω fit. Εγώ ακριβώς για τους λόγους υγείας που έχω, αν δεν γυμναστώ τα κόκκαλά μου δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος του σώματός μου», είπε για τον λόγο που φροντίζει εντατικά στο σώμα του. Συνεχίζοντας, ο Αντίνοος Αλμπάνης εξήγησε ότι: «Είναι μία διαδικασία στην οποία έχω μπει για να μπορώ να εργάζομαι. Εάν πονάει το σώμα μου, που απαιτεί παρουσία και εγρήγορση, σημαίνει ότι δε μπορώ να κάνω τη δουλειά που έχω ονειρευτεί, κυνήγησα και επένδυσα», συμπλήρωσε με ανάλογο ύφος.

Εξάλλου όπως αναφέρει: «Το ότι έχω αποκτήσει μία εξοικείωση με την εικόνα μου δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να απολογούμαι. Υπάρχει κάποιος τιμοκατάλογος που λέει ότι μέχρι εκεί φτάνει και τέλος;», για να δείξει πως δεν χρειάζεται να απολογείται γι’ αυτό.

Στη ζωή του υπήρξε μια στιγμή που του έδωσε τη δύναμη να επικοινωνήσει την περιπέτειά του με τον καρκίνο. Μέχρι τότε έκανε τις θεραπείες του και συνέχιζε τη μέρα του στο θέατρο. Ενώ δεν είχε μιλήσει ούτε στους γονείς του παρά μόνο όταν έκανε και την τελευταία χημειοθεραπεία.

«Δεν το είχα στο μυαλό μου. Ήμασταν περιοδεία με την παράσταση ο «Κατά Φαντασίαν Ασθενής» και παίζαμε σε ένα μαγικό θέατρο στην Άρτα, μέσα σε ένα καστράκι. Εκεί, λοιπόν, λίγο πριν τελειώσει η παράσταση, ξεκινάει να βρέχει καταρρακτωδώς. Τόση πολλή βροχή, καλοκαίρι κιόλας, που θα περίμενε κανείς να διακοπεί η παράσταση και οι θεατές να φύγουνε. Παίζαμε υπό βροχή και κοίταζα τους θεατές, οι οποίοι έβγαζαν μπουφάν, βιβλία, τσάντες και ήταν τόσο απορροφημένοι, που δεν ήθελαν να τελειώσει όλο αυτό. Ήθελαν να κάτσουν δίπλα μας, στο πλευρό μας, να βιώσουν την όποια ταλαιπωρία βιώναμε κι εμείς, αρκεί να τελειώσει η παράσταση.

Και έγινε ένα κλικ μέσα μου για αυτό το «μαζί», για αυτή τη μοιρασιά. Κάτι ξύπνησε μέσα μου και είπα ότι αυτό το μαζί έχει πολύ μεγάλη αξία, ουσία, νόημα. Και αν μπορέσω εγώ μέσα από τη δημοσιοποίηση αυτού του προβλήματος να γίνω το «μαζί» κάποιου άλλου και τον δω χαρούμενο, ευτυχισμένο, όπως εγώ ένιωσα πάνω στη σκηνή, αυτό μπορεί να αλλάξει μια ψυχολογία, μια ματιά», πρόσθεσε ο Αντίνοος Αλμπάνης. Ο οποίος στο καμαρίνι του εκείνη την ημέρα ανήρτησε το πρόβλημα της υγείας του στο Instagram.

Όσα είπε ο Αντίνοος Αλμπάνης στην εκπομπή της ΕΡΤ1:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ