Πριγκίπισσα Νταϊάνα τούρτα: Μία πρωτοφανής δημοπρασία

Πριγκίπισσα Νταϊάνα τούρτα: Το κομμάτι που διατηρήθηκε για 40 χρόνια!

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα έμεινε στην ιστορία ως η πιο αγαπημένη παγκοσμίως, διατηρώντας ένα προφίλ πολύ κοντά στους απλούς καθημερινούς ανθρώπους. Πολλά από τα πράγματά και προσωπικά της αντικείμενα δημοπρατήθηκαν μετά το θλανατό της. Στη λίστα έρχεται να προστεθεί κάτι πολύ παράξενο. Πρόκειται για ένα κομμάτι από τη γαμήλια τούρτα της το οποίο από ό, τι φαίνεται διατηρήθηκε για 40 ολόκληρα χρόνια!

Πιο συγκεκριμένα, στις 11 Αυγούστου δημοπρατείται ένα κομμάτι από την τούρτα γάμου με τον Κάρολο, μεγέθους 8 Χ 7 ιντσών, τυλιγμένο σε πλαστική μεμβράνη, που ήταν για τόσο καιρό αποθηκευμένο σε ένα ειδικό μεταλλικό κουτί. Το κομμάτι είναι διακοσμημένο με βασιλικά σύμβολα σε αποχρώσεις του χρυσού, του μπλε και του κόκκινου, ενώ έχει συντηρηθεί σε άριστη κατάσταση. Το συγκεκριμένο κομμάτι ήταν δώρο της βασίλισσας Ελισάβετ σε μια τότε υπάλληλό της στο Clarence House, τη Moyra Smith.

 Το κομμάτι θα πουληθεί στην τιμή των 500 αγγλικών λιρών

Σύμφωνα με την παράδοση, η Νταϊάνα και ο Κάρολος σέρβιραν στους καλεσμένους τους τούρτα φρούτων, που είχε περίπου 1,5 μέτρα ύψος ενώ ζύγιζε περίπου 102 κιλά! Το κομμάτι αυτό υπολογίζεται ότι θα πουληθεί στην τιμή των 500 αγγλικών λιρών. Θα δοθεί στη δημοπρασία μαζί με ένα μενού του γάμου. Ο ειδικός σε βασιλικά θέματα, Ντομινίκ Γουίντερ του οίκου δημοπρασίας ανέφερε σχετικά με το κομμάτι της τούρτας: «Καλό θα ήταν όποιος την αγοράσει να μην την καταναλώσει. Όχι μόνο, γιατί είναι ένα μοναδικό κομμάτι της ιστορίας, αλλά γιατί μετά από 40 χρόνια, το πεπρωμένο της ορίζει να διατηρηθεί».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ