Έρνεστ Χέμινγουεϊ – βίβλία: Ο περίεργος τρόπος με τον οποίο έγραφε τα έργα του

Έρνεστ Χέμινγουεϊ – βίβλία: Ήταν ένας από τους σημαντικότερους Αμερικανούς συγγραφείς του 20ού αιώνα, γνωστός ακόμα και για το δημοσιογραφικό του έργο, με ζωή περιπετειώδη και πολυτάραχη όσο αποτυπώνεται στα έργα του.

Ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ, ήταν από τους σημαντικότερους Αμερικάνους συγγραφείς του 20ου αιώνα. Βραβεύτηκε με Νόμπελ και Πούλιτζερ, ενώ υπήρξε μία από τις πιο εκκεντρικές προσωπικότητες του αιώνα. Ο Έρνεστ έγραφε με το δικό του στυλ, το οποίο χαρακτηρίστηκε ως λιτό, άμεσο και χωρίς “σάλτσες”. Σπουδαίο ρόλο σε αυτό έπαιξε και η ενασχόλησή του με τη δημοσιογραφία κατάφερε να διακριθεί στο χώρο και να συμπεριληφθεί ανάμεσα στους κορυφαίους συγγραφείς του 20ου αιώνα. Συνεπώς μια τέτοια σπουδαία προσωπικότητα θα είχε τις ιδιαιτερότητες και τις παραξενιές της, οι οποίες, ωστόσο, τον οδήγησαν στο να αφήσει στις επόμενες γενιές σπουδαία έργα.

Δείτε ακόμη: Είναι επίσημο: Το Bridgerton ανανέωσε για 3η και 4η σεζόν στο Netflix

Έρνεστ Χέμινγουεϊ

Έρνεστ Χέμινγουεϊ: Του άρεσε να γράφει τα έργα του όρθιος

Μία από τις πιο περίεργες συνήθειές του, ήταν το γεγονός ότι του άρεσε να γράφει τα έργα του όρθιος. Ο Χέμινγουεϊ έγραφε συνήθως το πρωί ενώ στεκόταν μπροστά από το γραφείο του, με ένα μολύβι και ένα χαρτί στο χέρι. Αν και το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς του ήταν χειρόγραφο, κάποιες φορές χρησιμοποιούσε και γραφομηχανή -και με αυτήν έγραφε όρθιος- όταν έπρεπε να αποτυπώσει τις σκέψεις του στο χαρτί με πιο γρήγορο ρυθμό, όπως για παράδειγμα όταν έγραφε κάποιο διάλογο.

Έρνεστ Χέμινγουεϊ

Έρνεστ Χέμινγουεϊ: Η περίφημη βίλα Φίνκα Βίχια

Μάλιστα, στο σπίτι του στην Κούβα αποτέλεσε τη βάση του μετά τον τρίτο γάμο του την περίφημη βίλα Φίνκα Βίχια (Finca Vigia) σημείωνε σε ένα μεγάλο χαρτόνι την καθημερινή του απόδοση σε λέξεις. Αν και κατά καιρούς ξεπερνούσε τις 1.000 λέξεις ημερησίως, ο συνηθισμένος μέσος όρος του κυμαίνονταν από 400- 700 λέξεις ανά ημέρα. Επιπλέον, άλλη μία ανορθόδοξη συνήθεια του συγγραφέα, σύμφωνα με τον Αμερικανό θεατρικό συγγραφέα και μυθιστοριογράφο Θόρντον Ουάιλντερ χωρίς την οποία δεν ξεκινούσε ποτέ την ημέρα του, ήταν το γεγονός ότι κάθε πρωί ακόνιζε περίπου 20 μολύβια.

Έρνεστ Χέμινγουεϊ

Δείτε ακόμη:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ