Αντικαταστάτης Σερβετάλη – ρινόκερος: Η ανακοίνωση της ομάδας

Αντικαταστάτης Σερβετάλη – ρινόκερος: Οι ηθοποιοί της παράστασης, σε ανακοίνωσή τους, αναφέρουν ότι δεν προτίθενται να προβούν σε επικρίσεις εις βάρος κανενός.

Ερωτηματικά πλανώνται τις τελευταίες μέρες σε εργαζόμενους και καλλιτέχνες του θεάτρου Κιβωτός για το μέλλον της παράστασης «Ρινόκερος». Μετά την αποχώρηση του Άρη Σερβετάλη, ήταν ανοιχτό το ενδεχόμενο να σταματήσει η παράσταση, ενώ σύμφωνα με ρεπορτάζ του iefimerida το θέατρο είναι σε συνεννόηση με δημοφιλή πρωταγωνιστή για την αντικατάστασή του. Μάλιστα πριν από λίγο, η παραγωγή έβγαλε την ακόλουθη ανακοίνωση για τη συνέχιση των παραστάσεων με άλλο ηθοποιό.

servetalis

Η ανακοίνωση

Ως εργαζόμενοι ηθοποιοί στην παράσταση «ΡΙΝΟΚΕΡΟΣ» θα θέλαμε να εκφράσουμε τη λύπη μας για τη διακοπή της παράστασής μας, λόγω της αποχώρησης του συναδέλφου μας Άρη Σερβετάλη. Παρ’ όλα αυτά, είναι κοινή μας θέση να μην προβούμε σε επικρίσεις εις βάρος κανενός. Έτσι κι αλλιώς ο καθένας μας κρίνεται από τις πράξεις του. Ούτε θεωρούμε ότι ως εμβολιασμένοι πολίτες και ηθοποιοί, διαχωριζόμαστε με οποιονδήποτε τρόπο από λοιπούς τυχόν ανεμβολίαστους συμπολίτες μας. Και παρά το ότι είναι εύλογο να εκφράζει κανείς επιφυλάξεις ως προς τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, θεωρούμε ότι η αποχή από την τέχνη μας, η οικειοθελής διακοπή μίας παράστασης, δεν θα μπορούσε να αποτελεί λύση στα μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση.

Το Θέατρο είναι τόπος επικοινωνίας, ανταλλαγής απόψεων. Είναι τόπος συνάντησης ανθρώπων, σκέψεων, ιδεών .Είναι τόπος που ο δημόσιος λόγος αρθρώνεται και πλάθονται συνειδήσεις. Είναι ένα από τα πιο βασικά κύτταρα της Δημοκρατίας. Γι’ αυτό τα θέατρα σε καιρούς κρίσης πρέπει να μένουν ανοιχτά. Για μας αυτό είναι χρέος μας. Με αυτές τις σκέψεις, την Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου, οι ηθοποιοί της παράστασης συναντηθήκαμε με τον σκηνοθέτη και τον εκπρόσωπο της παραγωγής και αποφασίσαμε ομόφωνα να συνεχιστεί η παράσταση προχωρώντας σε αντικατάσταση. Η ομάδα του «ΡΙΝΟΚΕΡΟΥ».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ