Πολιτιστική εκδήλωση – αφιέρωμα στο έργο της Σοφίας Αδαμίδου

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο της συντρόφισσας Σοφίας Αδαμίδου, ο «Ριζοσπάστης» και το Τμήμα Πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ διοργανώνουν πολιτιστική εκδήλωση – αφιέρωμα στο καλλιτεχνικό έργο της, την Τετάρτη 29 Ιούνη και ώρα 8.30 μ.μ., στο αίθριο της έδρας της ΚΕ στον Περισσό.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στον χώρο θα εκτίθενται εικαστικά έργα της, τα οποία παραχώρησαν ειδικά για την εκδήλωση η οικογένεια και φίλοι της. Θα προβληθεί επίσης βίντεο για τη δημοσιογραφική της πορεία και το καλλιτεχνικό της έργο, με εικόνες και αποσπάσματα από θεατρικές παραστάσεις, αλλά και παρεμβάσεις ανθρώπων της Τέχνης.

Την κεντρική ομιλία για το καλλιτεχνικό έργο της Σοφίας Αδαμίδου θα κάνει η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού.

Το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, τη σκηνοθετική επιμέλεια του οποίου έχει η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη, περιλαμβάνει αναγνώσεις κειμένων και ποιημάτων της από ηθοποιούς που έπαιξαν στις παραστάσεις της, αλλά και συναυλία σε επιμέλεια του Φίλιππου Παχνιστή, με ποίηση της Σοφίας Αδμίδου που έχει μελοποιηθεί από την Ερωφίλη και τον Τάσο Σωτηράκη, καθώς και άλλα τραγούδια.

Κάποια τραγούδια θα παίξει με την κιθάρα του ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης.

Θα τραγουδήσουν η Γιώτα Βέη, η Ερωφίλη και η Αργυρώ Καπαρού.

Θα παίξουν οι μουσικοί: Δημήτρης Γιαννούχος (τύμπανα), Περικλής Μαλακατές (μπάσο), Βασίλης Ραψανιώτης (βιολί), Παύλος Παπαναστασάτος (βιολί), Γιώργος Θεοφάνους (κιθάρες), Φίλιππος Παχνιστής (πιάνο, μουσική επιμέλεια), Κώστας Βλαχούτσος (ακορντεόν).

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ