«Πατατάκι μέσα στη ζάχαρη» στο Θέατρο Καλλιρρόης

Ο Βασίλης Νανάκης υπογράφει τη σκηνοθεσία σε αυτό το κωμικό θρίλερ του Άλαν Μπέννετ που ανεβαίνει στις 25 Οκτωβρίου στο Θέατρο Καλιρρόης.

Το «Πατατάκι μέσα στη ζάχαρη» είναι ένας από τους τέσσερις μονολόγους που περιλαμβάνονται στο βιβλίο του Άγγλου θεατρικού συγγραφέα, σεναριογράφου, ηθοποιού Άλαν Μπέννετ, «Talking heads». Γράφτηκε και ηχογραφήθηκε για την τηλεόραση του BBC το 1987 και από τότε έχει παιχτεί στο εξωτερικό αρκετές φορές ενώ στην Ελλάδα ανεβαίνει για τρίτη φορά.

Πρόκειται για ένα κωμικό θρίλερ στο οποίος ένας ηθοποιός ερμηνεύει όλους τους χαρακτήρες ενώ τον συνδράμει επί σκηνής ένας μουσικός.

Η υπόθεση:
Ο Γκράχαμ, ένας Άγγλος εργένης πενηντάρης, ζει μια ιδιαίτερη, αλλά ήσυχη και κατά τους τύπους ζωή, προσκολλημένος ακόμη στη μητέρα του. Αυτή την οικογενειακή γαλήνη, έρχεται να διαταράξει μια απρόσμενη συνάντηση της μητέρας με ένα παλιό της φλερτ που αναζωπυρώνεται και φτάνει στα πρόθυρα του γάμου. Οι εξελίξεις αυτές απειλούν τη ζωή και τον εύθραυστο ψυχισμό του Γκράχαμ, ιδιαιτέρως μπροστά στην προοπτική να εξαναγκαστεί να μετακομίσει ώστε να ζήσει εκεί η μητέρα με το νέο της σύζυγο στο σπίτι του. Για καλή του τύχη, η μοίρα αποφασίζει να τον σώσει ώστε να συνεχίσει τη φυσιολογική αν και νοσηρή ζωή του, υπό την «γλυκιά» τυραννία της μητέρας του.

Η ταυτότητα της παράστασης:
Συγγραφέας: Άλαν Μπένετ
Σκηνοθεσία /Φωτισμοί: Βασίλης Νανάκης
Πρωτότυπη μουσική /Μουσικός επί σκηνής:: Μικές Σακελλίου
Σκηνικά – Κοστούμια: Χρήστος Καραμέρος
Παραγωγή: Quantum Body – Athens Butoh Dance Group

Ερμηνεύει ο Βασίλης Νανάκης
Σόλο κλαρινέτο Μικές Σακελλίου

Πατατάκι μέσα στη ζάχαρη, Θέατρο Καλλιρρόης, Καλλιρρόης 10, τηλ. 6942 097395. Ημέρες και ώρες παραστάσεων; Δευτέρα & Τρίτη 25, 26/10, 1, 2, 8, 9, 15, 16, 22, 23, 29, 30 /11, 6, 7, 13, 14/12 στις 21:30. Τιμή εισιτηρίου: 12 €. Προπώληση εισιτηρίων: Ticketservices.gr

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ