Ωραίο νέο: Το Ιδρυμα Νιάρχος δίνει ήδη ραντεβού για το SNF Nostos από τις 23 ως τις 27 Ιουνίου του 2021

Καθώς ο κόσμος και η χώρα βρίσκονται βαθιά μέσα στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος στρέφει το βλέμμα και τις προσπάθειές του προς το μέλλον, προς το καλοκαίρι του 2021. Ανακοίνωσε μόλις τις ημερομηνίες του Nostos Festival  και τις βασικές θεματικές του δίνοντας ραντεβού στο ΚΠΙΣΝ.

Aπό τις 23 ως τις 27 Ιουνίου του 2021, ιδανικά με τα νέφη της πανδημίας να είναι πλέον λιγότερο απειλητικά, το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα διοργανώσει ξανά, για έκτη χρονιά το φεστιβάλ θεσμό του καλοκαιριού, το SNF Nostos. Με μήτρα του όπως πάντα το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, αλλά και με την εμπειρία του περσινού φεστιβάλ που έγινε όλο διαδικτυακά να έχει δώσει νέα εργαλεία, ψηφιακά, από αυτά που αψηφούν το γεωμετρικό στίγμα και μηδενίζουν τις αποστάσεις, έτοιμα να τεθούν σε εφαρμογή και να κρατήσουν σε εγρήγορση τη σχέση του πολίτη με το Φεστιβάλ.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι από εκείνο το πρώτο του 2015 που η Αθήνα έζησε μια μικρή κοσμογονία γνωρίζοντας πρώτη φορά το ΚΠΙΣΝ και με τους πολίτες να απολαμβάνουμε ψυχαγωγικές και αθλητικές δράσεις -πάντα με ελεύθερη είσοδο. Το πρελούδιο μιας σχέσης που επρόκειτο να εξελιχθεί σε ενθουδιώδη και να γιγαντωθεί. Φέτος, το καλοκαίρι του 2021, η διάρκεια του Φεστιβάλ θα είναι μικρότερη, θα είναι πέντε ημέρες. Ομως ο τίτλος του, η έννοια του νόστου, μοιάζει να δικαιώνεται και να επαληθεύεται από την σκληρή πραγματικότητα που ζούμε. Είναι κυρίως η λαχτάρα να επιστρέψουμε στο μαζί και στον δημόσιο χώρο.

«Πρόθεσή μας είναι να ζήσουμε ένα SNF Nostos με τη φυσική παρουσία όλων αλλά είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τις απαραίτητες προσαρμογές στον τρόπο διεξαγωγής αν οι συνθήκες δεν επιτρέψουν να βρεθούμε όλοι, από κοντά» λένε οι διοργανωτές. Οι πρώτες ύλες του Nostos Festival για το 2021 είναι οι γνωστές: συναυλίες, παραστάσεις, παιχνίδια, αθλητισμός, εικαστικά, εμπειρίες γνώσης. Θα διοργανωθεί επίσης το SNF Nostos Conference με θέμα «Ανθρωπότητα και Τεχνητή Νοημοσύνη», το SNF Nostos Run και τους Διαλόγους.

Το θέμα της σχέσης της ανθρωπότητας με την Τεχνητή Νοημοσύνη, οι δυνατότητες και οι κίνδυνοι απασχόλησαν ιδιαιτέρως και την περσινή διοργάνωση με ονόματα έκπληξη να πραγματεύονται το ζήτημα -μεταξύ των οποίων και ο Γκάρι Γκασπάροφ που είχε μιλήσει σχετικά στο iefimerida.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ