Ο «μάγος» Ντανιίλ Τρίφονοφ στο Ηρώδειο με την ΚΟΑ

Ένας από τους διασημότερους πιανίστες της εποχής μας, κορυφαίος ερμηνευτής του έργου του Ραχμάνινοφ, θα συμπράξει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών την Πέμπτη 24 Ιουνίου στο Ηρώδειο σε διεύθυνση Λουκά Καρυτινού.

Μετά από μήνες καλλιτεχνικής ανομβρίας, κατά τους οποίους η προοπτική live εμφάνισης της κάθε συμφωνικής ορχήστρας έμοιαζε απίθανη, η συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας στο Ηρώδειο την Πέμπτη 24 Ιουνίου στις 21:00 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου φαντάζει σαν μάννα εξ’ ουρανού για τους φίλους της μουσικής, οι οποίοι είναι πρόθυμοι να αγνοήσουν ακόμα και τα προβλήματα με τον ήχο που ταλανίζουν τον συγκεκριμένο χώρο.

Πόσο μάλλον που με την ΚΟΑ συμπράττει ένας από τους κορυφαίους σολίστ του πιάνου της εποχής μας, ο Ρώσος Ντανιίλ Τρίφονοφ, ιδανικός ερμηνευτής του έργου του Ραχμάνινοφ, δείγμα της τέχνης του οποίου θα απολαύσουμε με τη μορφή του περίφημου Δεύτερου Κοντσέρτου.

Το πρόγραμμα με μια ματιά
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΜΕΝΤΑΚΗΣ (γεν. 1959)
Ισοκράτημα ενός παιδιού

ΣΕΡΓΚΕΪ ΡΑΧΜΑΝΙΝΟΦ (1873–1943)
Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ.2 σε ντο ελάσσονα, έργο 18

ΝΤΜΙΤΡΙ ΣΟΣΤΑΚΟΒΙΤΣ (1906-1975)
Συμφωνία αρ. 9 σε μι ύφεση μείζονα, έργο 70

ΣΟΛΙΣΤ
Ντανιίλ Τρίφονοφ, πιάνο

ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Λουκάς Καρυτινός

Τα έργα
Το έργο του Γιώργου Κουμεντάκη «Το ισοκράτημα ενός παιδιού», είναι γεμάτο από ελληνικό χρώμα. Τα μουσικά ιδιώματα από τον Πόντο έως την Κρήτη συνομιλούν κι εναλλάσσονται, φωτίζοντας την Ελλάδα απ’ άκρου εις άκρον. Ζωντανεύουν οι από αιώνων ρίζες μας μέσα από την μουσική του 21ου αιώνα. Παρελθόν και παρόν σε μια εξαίρετη σύνθεση.

Το Δεύτερο κοντσέρτο για πιάνο του Ραχμάνινωφ, ένα από τα πιο δημοφιλή έργα που έχουν γραφεί ποτέ για πιάνο, έσωσε την καριέρα του συνθέτη, η οποία μετά την αποτυχία της 1ης του Συμφωνίας προχωρούσε στην καταστροφή. Οι πασίγνωστες μελωδίες του έχουν χρησιμοποιηθεί, καθ’ όλη την διάρκεια του 20ου αιώνα, είτε σε κινηματογραφικές ταινίες, είτε σε δημοφιλή τραγούδια. Με έντονο το ρομαντικό στοιχείο, αλλά και με αναγκαίο το βιρτουόζικο παίξιμο, είμαστε πολύ τυχεροί που ξαναβρισκόμαστε από κοντά για να απολαύσουμε τον υπ’ αριθμό ένα πιανίστα στα έργα Ραχμάνιμωφ, τον διάσημο Δανιήλ Τρίφονοφ.

Η 9η Συμφωνία του Ντ.Σοστακόβιτς, γράφτηκε με την ευκαιρία της λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου κι είναι ύμνος χαράς κι αισιοδοξίας για ένα ειρηνικό μέλλον. Με γρήγορους ρυθμούς, παιγνιώδης κι ανάλαφρη, αφήνει πίσω τη θλίψη, το βάρος, τον θάνατο του πολέμου και κλείνει το μάτι στη ζωή που προσπαθεί να ξαναβρεί τους ρυθμούς της.

Τιμές εισιτηρίων: Διακεκριμένη ζώνη 60€, Α΄ ζώνη 50€, Β΄ ζώνη 40€, Γ΄ ζώνη 30€, Άνω διάζωμα 25/20/15€, Φοιτητικό/ 65+ / καλλιτεχνικών Σωματείων 16/12€, ΑΜΕΑ / Ανέργων / Σπουδαστών Καλλιτεχνικών Σχολών 5€. Προπώληση εισιτηρίων: ΕΔΩ

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ