Μουσείο Ακρόπολης για Γλυπτά Παρθενώνα: Δεν είναι λύση ο δανεισμός σε κάτι που θεωρείς ιδιοκτησία

«Πληρωμένη» απάντηση στον πρόεδρο του Βρετανικού Μουσείου από τον πρόεδρο του Μουσείο της Ακρόπολης, Δημήτρη Πατερμανλή, για τα γλυπτά του Παρθενώνα.

«Πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία όπου μπορούμε να πούμε την ιστορία στην Αθήνα και στο Λονδίνο. Αν προσεγγίσουμε το ζήτημα χωρίς προαπαιτούμενα, χωρίς πολλές κόκκινες γραμμές και καθίσουμε κάτω να συζητήσουμε ως λογικοί άνθρωποι μπορούμε να κανονίσουμε κάτι που θα αξιοποιεί στο έπακρο τα μάρμαρα του Παρθενώνα» δήλωσε ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου, Τζορτζ Όσμπορν.

Ο Βρετανός πρόεδρος όμως κάνει λόγο για διαμοιρασμό των γλυπτών του Παρθενώνα ενώ η Αθήνα μιλά για οριστική επανένωση των θησαυρών.

«Τέτοιου τύπου διευθέτηση μπορεί να γίνει από λογικούς ανθρώπους που μπορούν να καταλήξουν σε ένα σχήμα όπου θα μπορεί κανείς να δει αυτούς τους θησαυρούς στην Αθήνα αλλά μπορεί να έρθει να τους δει μαζί με θησαυρούς άλλων πολιτισμών στο Λονδίνο» είπε ακόμα ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης, Δημήτρης Παντερμαλής, τόνισε: «το αίτημα αυτό είναι ένας ελιγμός για να σταματήσει αυτός ο θόρυβος γύρω από τα γλυπτά χωρίς να είναι πραγματική λύση. Δεν είναι λύση να σου δανείσει κάποιος κάτι που εσύ θεωρείς ότι δεν είναι ιδιοκτησία του».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ