Μενδώνη για συσσώρευση υδάτων στην Ακρόπολη: Το έργο πρέπει να γίνει με προσοχή ώστε να μην πάνε αυτά τα νερά στην Πλάκα

Τη συσσώρευση υδάτων στην Ακρόπολη μετά την καταιγίδα της περασμένης εβδομάδας κλήθηκε σήμερα να σχολιάσει η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Το πρόβλημα με τις πλημμύρες στην Ακρόπολη είναι χρόνιο και είναι πιο έντονο, ειδικά από το 2013, όποτε άρχισαν να αλλάζουν τα καιρικά φαινόμενα, τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100,3 η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Η υπ. Πολιτισμού σημείωσε, επίσης, ότι τότε έγιναν μελέτες και δοθήκαν οι άδειες από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, ωστόσο από τον 2015 και μετά δεν έγινε κανένα έργο.

Από τον Οκτώβριο του 2019 άρχισε ο σχεδιασμός των νέων έργων στο βράχο της Ακρόπολης και συγχρόνως η πρώτη φάση του υδραυλικού έργου στην ανατολική πλευρά, σημείωσε η Λινα Μενδώνη.

Η κυρία Μενδώνη τόνισε πως υπάρχουν πολύ λίγες διέξοδοι των υδάτων από το βράχο στο δίκτυο της πόλης και το έργο πρέπει να γίνει προσεκτικά, ώστε να μην πάνε αυτά τα νερά στην Πλάκα και την Αρχαία Αγορά.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ