Μέγαρο Μουσικής – εκδηλώσεις: Γιορτή για τα 30 χρόνια παρουσίας με γκαλά όπερας

Μέγαρο Μουσικής – εκδηλώσεις: Ο φόρος τιμής στο Χρήστο Λαμπράκη, ιδρυτή του Μεγάρου, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών γιόρτασε τα 30 χρόνια παρουσίας και τίμησε τον ιδρυτή του Χρήστο Λαμπράκη με ένα λαμπρό γκαλά όπερας με τη Marlis Petersen. Προσωπικότητες της πολιτικής και πολιτιστικής ζωής της χώρας, φίλοι του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και πλήθος κόσμου γενικότερα απήλαυσαν και καταχειροκρότησαν τις ερμηνείες της εξέχουσας σοπράνο Μάρλις Πέτερσεν και τους Μουσικούς της Καμεράτας, Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής υπό τον Μάρκελλο Χρυσικόπουλο. Μερικοί από τους καλεσμένους ήταν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η Υπουργός Πολιτισμού και αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης και η πρέσβης της UNESCO Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Η πολυβραβευμένη σοπράνο, λάτρης της Ελλάδας, δήλωσε συγκινημένη για τη συμμετοχή της σε αυτή την επετειακή βραδιά όπου συνδυάστηκε η φωνή της σοπράνο με τον πλούσιο ήχο ενός ορχηστρικού συνόλου και με την ατμοσφαιρική απλότητα της πιανιστικής συνοδείας του Matthias Lademann. Η Μάρλις Πέτερσεν επέλεξε να προσφέρει στο ελληνικό κοινό μερικές από τις πιο γοητευτικές σελίδες του λυρικού ρεπερτορίου: arie antiche, αποσπάσματα από διάσημες όπερες του Haendel, τραγούδια, αλλά και άριες κοντσέρτου και τραγούδια για φωνή και πιάνο του Mozart και άλλων συνθετών.

Φόρος τιμής στον ιδρυτή Χρήστο Λαμπράκη

Η κατάμεστη αίθουσα με την υπέροχη ακουστική που πήρε το όνομα του ιδρυτή του Μεγάρου το 2010, μετά το θάνατό του, απέτισε φόρο τιμής στη μεγάλη κληρονομιά που άφησε δημιουργώντας έναν άρτιο χώρο, ανοίγοντας τον υπέροχο κόσμο της όπερας και της κλασικής μουσικής στο ευρύ κοινό και εισάγοντας μια νέα εποχή στην πολιτιστική ζωή της χώρας, έργο που συνεχίζεται με νέα πλέον πνοή χάρη στην πολύτιμη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Ο Μάρκελλος Χρυσικόπουλος, μαέστρος και σολίστ στο τσέμπαλο, απευθυνόμενος στο κοινό με αφορμή τα 30 χρόνια του Μεγάρου και τη σημασία τους, είπε ότι το σημαντικότερο επίτευγμά του ήταν ότι δημιούργησε το κοινό που χρειάζονται οι μουσικοί για να εμπνευστούν και να ακουστούν, και το κοινό, ενθουσιασμένο, ανταποκρίθηκε με μεγάλη θέρμη στην ιδιαίτερα ανθρώπινη βραδιά. Το Gala όπερας πραγματοποιήθηκε με τη χορηγία του μη κερδοσκοπικού οργανισμού World in Harmony.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ