Κορίνα Λεγάκη και Δημήτρης Κόψης μιλούν για τις εμφανίσεις τους στον «Σταυρό του Νότου»

Η Κορίνα Λεγάκη και ο Δημήτρης Κόψης, δυο ερμηνευτές που ξεχωρίζουν για την ιδιαίτερη αισθητική τους, ενώνουν τις φωνές τους στον «Σταυρό του Νότου». Σε απρόβλεπτες επιλογές του εγχώριου και διεθνούς ρεπερτορίου, γίνονται πρωταγωνιστές σε μια παράσταση που τα συναισθήματα εναλλάσσονται με κινηματογραφικούς ρυθμούς.

Οι δυο καλλιτέχνες μιλούν στο iEidiseis για τις εμφανίσεις τους στον «Σταυρό του Νότου».

  1. «Σεκάνς» λοιπόν στον Σταυρό του Νότου. Πείτε μας γιατί δεν πρέπει να χάσουμε αυτές τις παραστάσεις;

Κορίνα Λεγάκη: Γιατί θέλουμε να ζήσουμε ξανά το «μαζί», το μοίρασμα μαζί σας όσων αγαπάμε. Γιατί θέλουμε να σας τραγουδήσουμε τα πρωτότυπα τραγούδια μας που με κόπο και μεράκι φτιάχνουμε, αλλά και πολλά από τα τραγούδια των «προπατόρων» μας που ζηλεύουμε. Γιατί θέλουμε να δημιουργήσουμε μαζί τις σεκάνς της δικής μας ταινίας, με τις καρδιές μας να πάλλονται στον ρυθμό της ομορφιάς.

Δημήτρης Κόψης: Όπως στον κινηματογράφο όπου «Σεκάνς» σημαίνει εναλλαγή των κάδρων, έτσι και στις παραστάσεις μας οι εναλλαγές των εικόνων, των τραγουδιών και των συναισθημάτων θα είναι ένα όμορφο μουσικό ταξίδι που δεν θα πρέπει να χάσετε. Μια παράσταση βασισμένη σε τραγούδια από την ελληνική και τη διεθνή μουσική σκηνή, καθώς και τραγούδια από τον κινηματογράφο Αυτή θα είναι λοιπόν η «Σεκάνς» μας και θα χαρούμε πολύ να σας δούμε εκεί.

  1. Ποια ανάγκη δημιούργησε αυτή τη συνεργασία;

Δημήτρης Κόψης: Με την Κορίνα γνωριστήκαμε πριν από αρκετό καιρό και από την πρώτη στιγμή έγινε το «κλικ». Είναι μια τραγουδίστρια που θαυμάζω πολύ για το ήθος, τη φωνή και την αισθητική της. Η απόφαση για αυτή τη συνάντηση έγινε μετά από ένα τραγούδι που είπαμε μαζί σε μια δίκη μου παράσταση. Ταιριάξαμε αμέσως, αποφασίσαμε να διευρύνουμε εκείνη τη στιγμή και here we are!

Κορίνα Λεγάκη: Η ανάγκη να συνομιλήσουμε για όλα τα κοινά που μας συνδέουν, για τη γοητεία της διαφορετικότητας αλλά και για την περιπέτεια της σκηνής και του live!

  1. Τελικά μπορεί να συναντηθεί ο Γιάννης Σπανός με την Ella Fitzgerald και η Λένα Πλάτωνος με τον David Bowie;

Κορίνα Λεγάκη: Δημιουργούμε το δικό μας soundtrack της ταινίας που ονειρευόμαστε, άρα όλα είναι πιθανά! Ναι, οι μεγάλοι μπορούν να συνυπάρξουν σε μια μουσική «Σεκάνς» – όλοι όσοι μας οδήγησαν με το έργο τους να διαλέξουμε αυτή την τέχνη, αυτόν τον τρόπο. Για να υπάρξουμε, για να ζήσουμε.

Δημήτρης Κόψης: O Γεράσιμος Ευαγγελάτος είναι ο ιδανικός άνθρωπος για να διοργανώνει τέτοιες συναντήσεις.

κορινα λεγακη, σταυρος του νοτου

  1. Πόσο ξεχωριστή είναι η συμβολή του Γεράσιμου Ευαγγελάτου στο πρόγραμμα που θα μας παρουσιάσετε;

Δημήτρης Κόψης: Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμάς που ο Γεράσιμος ασχολήθηκε με το πρόγραμμα μας. Από την πρώτη στιγμή κατάλαβε τις καλλιτεχνικές μας ανάγκες και μας οδήγησε με τον καλύτερο τρόπο εκεί που έπρεπε να πάμε. Με οδηγό την εμπειρία του και την αγάπη του για το τραγούδι, καταλήξαμε σε ένα πρόγραμμα που ανυπομονούμε να μοιραστούμε μαζί σας.

Κορίνα Λεγάκη: Ο Γεράσιμος είναι ένας πολύ ταλαντούχος δημιουργός, ένας πολύπλευρος, «καλά διαβασμένος» καλλιτέχνης της δικής μου γενιάς. Συναντιέμαι για πρώτη φορά μαζί του και η χαρά μου είναι μεγάλη! Η δική του ματιά και ο δικός του «τρόπος» μας οδήγησαν σε έναν διάλογο «επίθεσης-άμυνας-επίθεσης» που έχει ως αποτέλεσμα ένα μουσικό πρόγραμμα απαιτητικό, με τραγούδια από το προσωπικό μας ρεπερτόριο, τραγούδια από τον εγχώριο και διεθνή κινηματογράφο αλλά και τραγούδια που θα μπορούσαν να «ντύσουν» κινηματογραφικές «Σεκάνς».

  1. Υπάρχει κάποια επαγγελματική στιγμή που θα ξεχωρίζατε; Κάποια που θεωρείτε ιδιαίτερα σημαντική;

Κορίνα Λεγάκη: Η κάθε επαγγελματική στιγμή για μένα είναι ξεχωριστή και προσθέτει πολύτιμα εφόδια για τα μελλοντικά ταξίδια. Είτε συνυπάρχω δισκογραφικά με τον Γιώργο Ανδρέου, τον Νίκο Ξυδάκη, την Κική Δημουλά, τον Μάνο Ελευθερίου και τους τραγουδοποιούς της γενιάς μου, είτε βρεθώ επί σκηνής με την Μαρία Φαραντούρη, την Τάνια Τσανακλίδου, την Ελένη Τσαλιγοπούλου και τους φίλους τραγουδιστές της γενιάς μου, είτε βρεθώ να τραγουδώ στο Ηρώδειο, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και στο club του Σταυρού του Νότου – όλα έχουν κοινό παρανομαστή το στοίχημα να «δαμάσεις» το ακατόρθωτο. Να βρεις τον αυθεντικό σου δρόμο.

Δημήτρης Κόψης: Αν έπρεπε να ξεχωρίσω κάποιες στιγμές, θα ήταν σίγουρα, όταν έγραψα και ερμήνευσα το επετειακό τραγούδι για τα δέκα χρόνια διοργάνωσης του TEDxAthens με τίτλο «Burnin» στην Εθνική Λυρική Σκηνή του ΚΠΙΣΝ. Επίσης, η συνεργασία μου με τον Θέμη Καραμουρατίδη και τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο, όπου μαζί με την Κατερίνα Πολέμη τραγουδήσαμε το τραγούδι των τίτλων της τηλεοπτικής σειράς του Alpha «Τα Νεοκλασικά». Και φυσικά τη συμμετοχή μου στις παραστάσεις της Δήμητρας Γαλάνη με τίτλο «Έρωτα εσύ…» από το 2020 μέχρι το 2022.

σταυρος του νοτου, δημητρης κοψης

  1. Αρκεί το ταλέντο για να κάνει κανείς σήμερα σταδιοδρομία στο τραγούδι;

Δημήτρης Κόψης: Σίγουρα το ταλέντο είναι η βασικότερη πρώτη ύλη για να ασχοληθεί κανείς με το τραγούδι. Όμως αυτό που πραγματικά θα βοηθήσει κάποιον είναι η απόλυτη προσήλωση στον στόχο και την τέχνη. Με σύμμαχο το όνειρο και την συνεχή ενασχόληση, να μην σταματάει κανείς στα εμπόδια αλλά να τα προσπερνά. Σημαντική η συμβολή της εταιρείας παραγωγής μας Prospero και η manager μας Κατερίνα Σταματάκη που μας εμπιστεύτηκε και μας στήριξε από την πρώτη στιγμή.

Κορίνα Λεγάκη: Το ταλέντο (οφείλει να) είναι – κατά την γνώμη μου – η βασική προϋπόθεση. Όμως και η αποτελεσματική διαχείριση του ταλέντου σου, θέλει…μεγάλο ταλέντο!

  1. Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Κορίνα Λεγάκη: Εκτός από τις συναυλίες «Σεκάνς» μαζί με τον Δημήτρη Κόψη, η έκδοση του προσωπικού μου άλμπουμ..«Σεκάνς» που περιλαμβάνει δώδεκα τραγούδια τραγουδοποιών της γενιάς μου. Ήδη έχετε ακούσει το «Δική σου» (Ορ. Ντάντος) και το «Ένα πρωί γλυκό» (Γ. Περού). Αλλά και η ηχογράφηση δύο ακόμα δισκογραφικών εργασιών που αποτελούν για μένα στοίχημα χρόνων.

Δημήτρης Κόψης: Προς το παρόν ανυπομονώ για τις παραστάσεις μας με την Κορίνα Λεκάκη στο Σταύρο του Νότου στις 7 και 21 Δεκεμβρίου. Επιπλέον, προετοιμάζω νέο υλικό, δικό μου και συνθετών που θαυμάζω που αδημονώ να μοιραστώ μαζί σας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ