«Καταστροφή σε εξέλιξη!» – Οι αναρτήσεις της Κέιτ Μπλάνσετ για τις φωτιές στην Ελλάδα

Στην πύρινη λαίλαπα που πλήττει τη αταστρέφει την Ελλάδα αναφέρεται με αναρτήσεις της στο instagrma η Κέιτ Μπλάνσετ.

Με βίντεο από τις φωτιές στη Λίμνη της Εύβοιας και την Αρχαία Ολυμπία και μηνύματα συμπαράστασης στην Ελλάδα αλλά και μηνύματα υπέρ των μέτρων για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, η γνωστή ηθοποιός Κέιτ Μπλάνσετ, αναφέρεται στα όσα δραμαικά συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα έκανε repost ένα βίντεο που κυκλοφορεί από τη λίμνη Ευβοίας που καιγόταν τις προηγούμενες ημέρες και έγραψε:

«Καταστροφή σε εξέλιξη! Τρομερές πυρκαγιές καταστρέφουν την Ελλάδα καθώς και άλλα μέρη του κόσμου, όπως η Τουρκία. Αυτές οι εικόνες είναι γυρισμένες στο νησί της Εύβοιας, κοντά στην πόλη Λίμνη. Οι τουρίστες και οι κάτοικοι πρέπει να εκκενωθούν δίπλα στη θάλασσα και πολλά σπίτια βυθίζονται στον καπνό. Η αύξηση των ακραίων φαινομένων (καταιγίδες, πλημμύρες, κατολισθήσεις ή δασικές πυρκαγιές) είναι συνέπεια της κλιματικής αλλαγής. Αυτό γίνεται όλο και πιο συγκεκριμένο σε όλες τις περιοχές του κόσμου. Εάν οι ηγέτες σε όλο τον κόσμο δεν αναλάβουν δράση και αλλάξουν τον τρόπο που καταναλώνουμε, η κατάσταση θα συνεχίσει να επιδεινώνεται. Ο τοίχος πλησιάζει και δεν έχουμε ενεργοποιήσει ακόμη το φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης… Δεν είναι αργά!».

kate blanset

Λίγο πριν κάνει το post για την Εύβοια η διάσημη ηθοποιός έκανε repost ένα άλλο βίντεο που δείχνει στιγμιότυπα από τη φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία. Μια ανάρτηση που τη συνόδευε το εξής caption: «“Να φύγουμε και να πάμε πού; Και να αφήσουμε τα σπίτια μας να καούν; Αν φεύγαμε, αυτό το μέρος θα είχε καεί”. Οι Έλληνες χωρικοί, μερικοί άνω των 70 ετών, αρνούνται τις εντολές εκκένωσης και μένουν για να καταπο λεμήσουν τις πυρκαγιές, που απειλούσαν την αρχαία Ολυμπία».

kate blanset 2

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ