Ιστορίες του ’21 καθ’ οδόν από το Εθνικό Θέατρο

Η παράσταση «Ιστορίες καθ’οδόν» που ξεκίνησε το ταξίδι της στις γειτονιές της Αθήνας το 2017 ως Θέατρο Express επιστρέφει στο Σχολείον της Αθήνας Ειρήνη Παπά, την υπαίθρια σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, με ιστορίες από την Επανάσταση του 1821.

Οι «Ιστορίες καθ’οδόν» ξεκίνησαν το ταξίδι τους το 2017 μέσα σε ένα λεωφορείο των Αστικών Συγκοινωνιών ως Θέατρο Express και περιόδευσαν στους δήμους της Αττικής. Φέτος η χαρά μου είναι πολύ μεγαλύτερη που οι Ιστορίες καθ’οδόν Νο2» επιστρέφουν στο Εθνικό Θέατρο και στην ανοιχτή του σκηνή στο Σχολείον της Αθήνας Ειρήνης Παπά. Επιθυμία μου είναι να φωτίσουμε με εύθυμη διάθεση γνωστές και άγνωστες στιγμές της ελληνικής Ιστορίας – σαν μικρή χειρονομία εορτασμού για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση: αγωνιστές και μύθοι, ιστορικά γεγονότα όχι πάντα ευχάριστα όπως η με το αζημίωτο βοήθεια των Τριών Μεγάλων Δυνάμεων, η δολοφονία του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια, η άφιξη στην Ελλάδα του Βαυαρού Όθωνα ως πρώτου βασιλιά της χώρας, μεταξύ άλλων.
Με τους αγαπημένους και εξαίρετους συνεργάτες-ηθοποιούς της παράστασης Σταύρο Καραγιάννη, Ρένα Κυπριώτη και Γιάννη Παναγόπουλο -δουλέψαμε με θετική διάθεση, εντάξαμε αυτοσχεδιασμούς, επιλέξαμε το αίσθημα της ανάτασης και της αισιοδοξίας θέλοντας το μήνυμα μας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο να είναι ότι, – παρά τις δυσκολίες -προχωράμε μπροστά!
Τάσος Πυργιέρης, σκηνοθέτης

Η ταυτότητα της παράστασης:
Δραματουργία: Ειρήνη Μουντράκη- Γιάννης Παναγόπουλος
Σκηνοθεσία: Τάσος Πυργιέρης
Κοστούμια: Μαρία Τσιώτη
Σκηνικά: Ελίνα Δράκου
Φωτισμοί: Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Επιμέλεια μουσικής: Παναγιώτης Χρονέας
Φροντιστήριο: Αλέξανδρος Τζώρτζογλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Σοφία Καστρησίου

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Σταύρος Καραγιάννης, Ρένα Κυπριώτη, Γιάννης Παναγόπουλος
Φωτογράφος παράστασης: Κωνσταντίνος Λέπουρης

Ιστορίες καθ’ οδόν Νο2, Σχολείον της Αθήνας Ειρήνη Παπά (υπαίθρια σκηνή Εθνικού Θεάτρου), Πειραιώς 52 και Βενιζέλου (στην άνοδο από Πειραιά), Μοσχάτο, τηλ. 210 3301880, 25-29 Aυγούστου, 15 & 16 Σεπτεμβρίου, 29 & 30 Σεπτεμβρίου. Τιμές εισιτηρίων: 12€ και 8€ (σπουδαστικό, φοιτητικό, κάρτα ανέργων, ΑΜΕΑ). Προπώληση εισιτηρίων: www.ticketservises.gr

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ