Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού: Εικονική Περιήγηση στην Αρχαία Ολυμπία

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού παρουσιάζει μία συναρπαστική ξενάγηση στον ιερό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, έχοντας στόχο την υποστήριξη και ανάπτυξη εφαρμογών εικονικής Εκτεταμένης Πραγματικότητας.

Το κοινό από τον υπολογιστή, το τάμπλετ ή το κινητό του σε όποιο μέρος και να βρίσκεται θα έχει την ευκαιρία το κοινό να ανακαλύψει τον ιερό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας και τα αγωνίσματα των Ολυμπιακών Αγώνων, και πάντα με μοναδική ιστορική ακρίβεια, τεκμηρίωση και εντυπωσιακές τρισδιάστατες εικόνες.
Αξίζει να σημειώσουμε, πως η «Περιήγηση στην αρχαία Ολυμπία» δημιουργήθηκε από μία διεπιστημονική ομάδα συνεργατών του ΙΜΕ τόσο ως εκπαιδευτικό-ψυχαγωγικό εργαλείο, όσο και ως όργανο ιστορικής έρευνας, προσομοίωσης και ανακατασκευής.

meizonos olympia2

Περιήγηση στον χώρο της αρχαίας Ολυμπίας το 2ο αιώνα π.Χ.

Μνημεία και ιερά κτήρια ζωντανεύουν, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γίνουν «κοινωνοί» των αγωνισμάτων και των τελετουργιών των Ολυμπιακών Αγώνων και να γνωρίσουν την ιστορία της πόλης. Περιηγηθείτε σε σαράντα οκτώ διαφορετικά σημεία της Αρχαίας Ολυμπίας και ανακαλύψτε με τον πιο συναρπαστικό τρόπο πολύτιμες πληροφορίες για εβδομήντα πέντε, και πλέον, διαφορετικά αξιοθέατα.

meizonos olympia.etoi.1 1
Οι χρήστες θα μπορούν να επισκεφθούν τον ναό του Δία, υπόδειγμα δωρικού περίπτερου ναού με θαυμαστό γλυπτό διάκοσμο, το Ηραίο, το παλαιότερο μνημειακό οικοδόμημα του ιερού, αφιερωμένο στη θεά Ήρα, το Γυμνάσιο, το οποίο χρησίμευε για την προπόνηση των δρομέων, των ακοντιστών και των δισκοβόλων, την Παλαίστρα, όπου προπονούνταν οι παλαιστές, οι άλτες και οι πυγμάχοι, το Βουλευτήριο, όπου αθλητές και κριτές έδιναν όρκο ότι θα τηρήσουν τους κανόνες των Αγώνων, το Στάδιο, όπου τελούνταν τα περισσότερα αγωνίσματα, καθώς και το εργαστήρι του Φειδία, στο οποίο μπορούν να παρακολουθήσουν τη δημιουργία του αγάλματος του Δία.

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, από την ίδρυσή του, συνδέει την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας, με την τεχνολογία και την καινοτομία, αξιοποιώντας την εμπειρία, τη γνώση, τη διεθνή εμβέλεια και τις τεχνολογικές του υποδομές.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ