Γκουίνεθ Πάλτροου δίκη: «Έδειξε αδιαφορία για τον συνάνθρωπό της»

Γκουίνεθ Πάλτροου δίκη: Ο 69χρονος συνταξιούχος γιατρός κατηγορεί την 50χρονη ηθοποιό ότι του προκάλεσε μόνιμη εγκεφαλική βλάβη

Ξεκίνησε η δίκη της ηθοποιού Γκουίνεθ Πάλτροου, η οποία κατηγορείται για αμέλεια και εγκατάλειψη του συνταξιούχου γιατρού Τέρι Σάντερσον, όταν έκανε σκι το 2016 στη Γιούτα, σε ένα από τα πιο πολυτελή χιονοδρομικά κέντρα των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Τέρι Σάντερσον δήλωσε ότι η Πάλτροου «κατέβαινε, χωρίς να προσέχει», από μια πλαγιά στο χιονοδρομικό κέντρο, Deer Valley με συνέπεια να συγκρουστούν.

Ο δικηγόρος του 69χρονου συνταξιούχου γιατρού – ο οποίος μήνυσε την Πάλτροου στις 26 Φεβρουαρίου 2016 – χαρακτήρισε «σκληρή και απερίσκεπτη» την ηθοποιό και πως έδειξε «έδειξε αδιαφορία για τον συνάνθρωπό της» θεωρώντας ότι είχε επίγνωση της υγείας του, στη δικαστική αίθουσα του Park City την πρώτη μέρα της δίκης. Ο Σάντερσον κατηγορεί την 50χρονη ηθοποιό ότι του προκάλεσε μόνιμη εγκεφαλική βλάβη, αφού φέρεται να τον χτύπησε και τον εγκατέλειψε στο Deer Valley Resort. Ο πρώην γιατρός του Στρατού στην αρχική αγωγή του ζητούσε αποζημίωση 3,1 εκατ. δολάρια ενώ πλέον ζητά 300.000.

«Η Πάλτροου κάνει σκι από 3 ετών»

Η Πάλτροου από την άλλη απαντά με αγωγή ζητώντας «συμβολική αποζημίωση» ύψους ενός δολαρίου εκτός των δικαστικών εξόδων λέγοντας ότι στην πραγματικότητα αυτός ήταν που τη χτύπησε και τον κατηγορεί ότι εκμεταλλεύεται τη «διασημότητα και τον πλούτο» της. Ο δικηγόρος του Σάντερσον είπε στους ενόρκους ότι η Πάλτροου έκανε σκι με τα δύο παιδιά της, τον μελλοντικό σύζυγό της, Μπραντ Φάλτσουκ, και τέσσερις εκπαιδευτές, όταν χτύπησε τον πελάτη του από πίσω. «Η Πάλτροου κάνει σκι από 3 ετών, θεωρεί τον εαυτό της καλό σκιέρ. Έχει κάνει σκι αρκετές φορές στο χιονοδρομικό κέντρο Deer Valley», είπε στο δικαστήριο.

«Η Πάλτροου έπεσε πάνω στον Σάντερσον με αποτέλεσμα ο πρώην γιατρός να σπάσει τέσσερα πλευρά και να υποστεί διάσειση», είπε ο δικηγόρος του Σάντερσον και υποστήριξε ότι ο πελάτης του εξακολουθεί να υποφέρει από συμπτώματα εγκεφαλικής βλάβης χρόνια μετά το ατύχημα – το οποίο οδήγησε σε ψυχικό και συναισθηματικό στρες. Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα, η εκδίκαση της υπόθεσης από το περιφερειακό δικαστήριο του Παρκ Σίτι στη Γιούτα αναμένεται να διαρκέσει περισσότερο από μία εβδομάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ