Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: «Σκρουτζ» ο Δημήτρης Πιατάς και παραμύθια από την Ξένια Καλογεροπούλου -Με ένα κλικ

Άρωμα Χριστουγέννων στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με αφηγήσεις παραμυθιών από την Ξένια Καλογεροπούλου και την Χριστουγεννιάτικη ιστορία του Τσαρλς Ντίκενς με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ.

Στο πρόγραμμα βραβευμένες ταινίες κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους από όλον τον κόσμο από το Animasyros και δράσεις για μικρούς και μεγάλους. Ενα Χριστουγεννιάτικο ταξίδι για μικρούς και μεγάλους με μουσική, αφηγήσεις και κινηματογράφο, μέσα από την ιστοσελίδα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Αξίζει να σημειωθεί πώς μετά την πρώτη τους προβολή οι εκδηλώσεις θα παραμείνουν αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά δίνοντας την ευκαιρία για επαναληπτικές θεάσεις. Μάλιστα η Χριστουγεννιάτικη ιστορία του Τσαρλς Ντίκενς με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ θα μεταδοθεί ζωντανά και από την ΕΤ1, από την Κεντρική Σκηνή Δημήτρης Ροντήρης του ΔΘΠ, στις 26/12 στις 12 το μεσημέρι.

δημητρης πιατας
O Δημήτρης Πιατάς στο ρόλο του τσιγκούνη Σκρουτζ

Το διαδικτυακό πρόγραμμα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά για τα Χριστούγεννα

ΤΣΑΡΛΣ ΝΤΙΚΕΝΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ/ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΡΤ 26 Δεκεμβρίου /12.00

Απευθείας μετάδοση από την Κεντρική Σκηνή Δημήτρης Ροντήρης του ΔΘΠ στην ΕΤ1.

Ταξιδεύουμε στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών μέσα από το αριστούργημα του Τσαρλς Ντίκενς, Χριστουγεννιάτικη ιστορία, με ήρωα τον πασίγνωστο από τα παιδικά μας χρόνια τσιγκούνη Σκρουτζ. Η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ ζωντανεύει μουσικά την πλοκή, ερμηνεύοντας γνωστές και αγαπημένες χριστουγεννιάτικες μελωδίες που θα συγκινήσουν μικρούς και μεγάλους. Ένας ξεχωριστός συνδυασμός λόγου και μουσικής που θα μας μεταδώσει το πνεύμα των Χριστουγέννων! Αφήγηση Δημήτρης Πιατάς /Μουσική Διεύθυνση: Γιώργος Αραβίδης / Ενορχήστρωση μουσικών έργων: Θοδωρής Λεμπέσης

Ξένια Καλογεροπούλου
Τι καλύτερο από ένα παραμύθι με αφηγήτρια την Ξένια Καλογεροπούλου

ΑΦΗΓΗΣΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ /Παραμύθια σαν ευχές από τη Ξένια Καλογεροπούλου /25 και 27 Δεκεμβρίου και 1 και 6 Ιανουαρίου /12.00

Η Ξένια Καλογεροπούλου ανοίγει το σπίτι της ανήμερα των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς και αφηγείται με το μοναδικό της τρόπο τα παραμύθια της. Θυμάται ξεχωριστές γιορτές των παιδικών της χρόνων και εύχεται στους μικρούς φίλους του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά για την καινούργια χρονιά. Σύλληψη – /Διεύθυνση φωτογραφίας: Άγγελος Παπαδόπουλος / Ηχοληψία: Αλέξης Κουκιάς – Παντελής

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ/XMAS ANIMASYROS / 26 Δεκεμβρίου και 2 Ιανουαρίου / 12.00

Το Animasyros έρχεται στο ΔΘΠ φέρνοντας μαζί του βραβευμένες ταινίες κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους από όλον τον κόσμο. Το θαύμα των Χριστουγέννων, η αξία της αλληλεγγύης, ο σεβασμός στο περιβάλλον, ο πλούτος της διαφορετικότητας, η αγάπη για τη θάλασσα και άλλες ιστορίες animation σε δύο διαφορετικά προγράμματα προβολών (διάρκειας 90 λεπτών) για τα παιδιά και όλη την οικογένεια.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ