151η επέτειος με πωλήσεις έργων για το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης στη Google

Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης (The Metropolitan Museum of Art‎) της Νέας Υόρκης έχει σήμερα την τιμητική του, αφού η Google του αφιερώνει το σημερινό της doodle, με αφορμή τη συμπλήρωση 151 χρόνων από την ίδρυσή του.

Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης ιδρύθηκε το 1870 από μια ομάδα Αμερικανών πολιτών -επιχειρηματίες και χρηματοδότες, καθώς και κορυφαίους καλλιτέχνες και στοχαστές της εποχής- που ήθελαν να δημιουργήσουν ένα Μουσείο για να φέρουν την Τέχνη και την Παιδεία στον αμερικανικό λαό.

Από εκείνη την ημέρα το 1870, το Μουσείο αναγνωρίστηκε επίσημα και, αμέσως μετά, απέκτησε το πρώτο του έργο τέχνης που ήταν μια ρωμαϊκή σαρκοφάγος.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο Μουσείο τέχνης της Νέας Υόρκης.

Μερικά από τα έργα του Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης απεικονίζονται στο Google Doodle, συμπεριλαμβανομένου ενός βυζαντινού ψηφιδωτού δαπέδου από το 500-550 μ.Χ..

Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης, γνωστό και αναφερόμενο συνήθως ως The Met.

Τον τελευταίο καιρό η πανδημία οδήγησε πολλά μουσεία να αναγκαστούν να πουλήσουν ένα ή περισσότερα έργα τέχνης

Το ζήτημα ξεκίνησε τον περασμένο μήνα, όταν το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης δήλωσε ότι μπορεί να επωφεληθεί από αυτή την αλλαγή πολιτικής και να κατευθύνει κάποια έσοδα από πωλήσεις σε μισθοδοσίες. Οι αποφάσεις του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης επηρεάζουν συχνά το πεδίο και τα μουσεία συνήθως απευθύνονται στο Met –το μεγαλύτερο της χώρας– για καθοδήγηση. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας New York Times, το μουσείο αντιμετωπίζει έλλειμμα 150 εκατομμυρίων δολαρίων λόγω της πανδημίας και προσπαθεί να εκμεταλλευθεί τη χαλάρωση των κανόνων που διέπουν τις πωλήσεις έργων τέχνης από τα μουσεία: στο παρελθόν όφειλαν να χρησιμοποιούν ανάλογα κεφάλαια μόνο για νέες αγορές. Από την περασμένη άνοιξη, όμως, και έως τις 10 Απριλίου 2022, επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τα έσοδα από τις πωλήσεις τέχνης για έξοδα που σχετίζονται με την άμεση φροντίδα των συλλογών.

Το Met, μαζί με άλλα μουσεία στην πόλη, έκλεισε από τον Μάρτιο του 2020 ως αποτέλεσμα της πανδημίας και τώρα ανοίγει ξανά με χωρητικότητα 25%.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ