Βαρουφάκης: Έδινα όλα τα Eurogroup με στικάκια στο υπουργικό Συμβούλιο όπως είχα υποχρέωση

“Έδινα όλα τα Eurogroup με στικάκια στο υπουργικό Συμβούλιο όπως είχα υποχρέωση” δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφερόμενος στις ηχογραφήσεις του Eurogroup που έκανε ως υπουργός Οικονομικών το 2015, διευκρινίζοντας πάντως ότι ουδέποτε ηχογράφησε τον Αλέξη Τσίπρα. 

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της πρώτης κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και νυν επικεφαλής του ΜΕΡΑ25, σε διαδικτυακή συνέντευξη που παραχώρησε στον Μανώλη Κοττάκη, απέφυγε να επιτεθεί στον νυν αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ευθέως είπε πάντως πως ” Δεν έχει καμία σημασία τι λέει εκείνος για μένα ή εγώ για εκείνον. Δεν θα ξέρατε ούτε εμένα ούτε εκείνον αν δεν είχε πτωχεύσει η χώρα το 2010″. 

Ο ίδιος ωστόσο διαχώρισε απολύτως την θέση του από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι “Αυτά που έλεγα πριν την 5η Ιουλίου του 2015 είναι τα ίδια που λέω και τώρα. Δεν μιλάω για αυταπάτες ούτε ότι σώσαμε την χώρα εφαρμόζοντας το μνημόνιο”. 

Τηρεί ωστόσο ίδιες αποστάσεις από Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα: “Δεν βλέπω πώς μπορούμε να συγκυβερνήσουμε με οποιοδήποτε από τα κόμματα που έχουν υπογράψει μνημόνιο. Είμαστε ανοιχτοί σε συζήτηση με όλους” ανέφερε. 

Ο Γ. Βαρουφάκης, είπε για: 

Α. Τσίπρα

Μιλήσαμε τηλεφωνικά λίγο πριν την 17η Νοεμβρίου μόνο για το κείμενο που είχαμε ξεκινήσει με τον κ. Κουτσούμπα.

Δεν έχει καμία σημασία τι λέει εκείνος για μένα ή εγώ για εκείνον. Δεν θα ξέρατε ούτε εμένα ούτε εκείνον αν δεν είχε πτωχεύσει η χώρα το 2010. Αυτά που έλεγα πριν την 5η Ιουλίου του 2015 είναι τα ίδια που λέω και τώρα. Δεν μιλάω για αυταπάτες ούτε ότι σώσαμε την χώρα εφαρμόζοντας το μνημόνιο. 

Ηχογραφήσεις 

Έδινα όλα τα Eurogroup με στικάκια στο υπουργικό Συμβούλιο όπως είχα υποχρέωση. 

Δεν ηχογράφησα ποτέ τον Αλέξη Τσίπρα. 

Εκλογές – συνεργασίες

Δεν βλέπω πώς μπορούμε να συγκυβερνήσουμε με οποιοδήποτε από τα κόμματα που έχουν υπογράψει μνημόνιο. Είμαστε ανοιχτοί σε συζήτηση με όλους : αν βρούμε μια συμφωνία για τα κόκκινα δάνεια, για μείωση φορολογίας, και με τον διάολο τον ίδιο θα συμπράξουμε αλλά δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα.

Το έλλειμμα αυτή τη στιγμή είναι 15% και η ΕΛΣΤΑΤ λέει συστηματικά ψέματα. Να μην λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας τις κατηγορίες ότι κοροιδέψαμε τη Eurostat. Ήξερε πάντα ό,τι γινόταν και συνέβαινε με τις πλάτες της.

Προανακριτική Παππά 

Δεν συμμετέχουμε στον τραγέλαφο αυτό. Θα απέχουμε και από την ψηφοφορία και από τις εργασίες. Αν στρεφόμασταν εναντίον του Ν. Παππά μάλλον ψήφους θα παίρναμε από την βάση του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά η στάση μας είναι στάση αρχών. 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ