Β. Κικίλιας: Απαιτητικό το εθνικό σχέδιο του εμβολιασμού

H φετινή συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό διεξάγεται μέσα στη δίνη της μεγαλύτερης υγειονομικής κρίσης που γνώρισε ο κόσμος τα τελευταία 100 χρόνια ανέφερε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας από το βήμα της Βουλής. 

Αυτή η πολύμηνη δοκιμασία του κορονοϊού, όπως είπε, έχει κοστίσει ανθρώπινες ζωές, έχει χτυπήσει σκληρά χιλιάδες ελληνικές οικογένειες. “Φαίνεται όμως η αρχή του τέλους της, όπως όλοι ελπίζουμε.

Η παγκόσμια επιστημονική και ερευνητική κοινότητα σε μια  τιτάνια ομολογουμένως προσπάθεια, έφτασε με ασφάλεια στην παραγωγή αποτελεσματικών εμβολίων.

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει. Η Ελλάδα, όπως όλοι γνωρίζετε, συμμετέχει στην κοινή προμήθεια εμβολίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα κράτη-μέλη.

Στο πλαίσιο αυτό εξελίσσεται το δικό μας εθνικό project εμβολιασμού των Ελλήνων πολιτών”σημείωσε. 

Ο κ. Κικίλιας τόνισε πως δεν πρόκειται για μια απλή διαδικασία εμβολιασμού.

Ο εμβολιασμός για την Covid-19 θα είναι μια πρωτοφανής Υγειονομική άσκηση, με πρωτόγνωρες δυσκολίες στην εφαρμογή της. 

“Όπως ήδη βλέπουμε από τις χώρες που έχει ξεκινήσει η διαδικασία, είναι ένα πολυσύνθετο, δύσκολο και πολύ απαιτητικό έργο που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ.

Απαιτεί εξαιρετικά λεπτομερή σχεδιασμό, εκατοντάδες επιμέρους παραμέτρους που πρέπει να προβλεφθούν, μεγάλη ακρίβεια στην επιχειρησιακή του εκτέλεση.

Πάνω απ’ όλα όμως τη στήριξη και τη συστράτευση όλων των θεσμικών παραγόντων, που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έχουν εμπλοκή.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώνεται συνεχώς και μετέχει στις σημαντικές συσκέψεις, ενώ το Υπουργείο Υγείας μαζί με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με την γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, έχουμε συντονιστεί και συνεργαζόμαστε στενά, σε καθημερινή βάση. Δεκάδες στελέχη και συνεργάτες εργάζονται πυρετωδώς, σχεδιάζοντας βήμα προς βήμα την τεράστια αυτή επιχείρηση.

Ως Υπουργός Υγείας, δεσμεύομαι και διαβεβαιώνω το Σώμα, αλλά και τους Έλληνες πολίτες, ότι θα έχουν πλήρη ενημέρωση με διαφάνεια και αμεσότητα.

Ότι όλο το επιχειρησιακό σχέδιο διέπεται από τις αρχές της αποτελεσματικής, αλλά και απόλυτα διαυγούς διαδικασίας” σημείωσε. 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ